Peugeot 206: Naar links trekken bij accelereren.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1587cc DOHC 16v

Eén week geleden - 74.000km - heb ik links- en rechtsvoor nieuwe wiellagers laten plaatsen. Dit was niet strikt noodzakelijk volgens de monteur, maar ik wilde het graag. Sindsdien trekt mijn 206 naar links bij accelereren - vrij ernstig bij stevig accelereren. Met koppeling in rolt de auto gewoon recht vooruit, en bij een constante snelheid is het trekken nauwelijks merkbaar. Ik kan teruggaan naar de monteur, maar het was geen Bovag garage of iets dergelijks. Ik vrees dat zij het één en ander gaan uitlijnen hoewel de uitlijning volgens mij niet de boosdoener is, de auto rolt immers kaarsrecht als ik mijn koppeling intrap, ook bij snelwegtempo. Heeft iemand een idee wat de monteur verkeerd heeft gedaan, zodat ik hem daarmee kan confronteren.

Raddraaier

Geplaatst door Raddraaier (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

toch moet je controleren of alles goed in elkaar steekt.
het doet mij denken aan een stuurhuis wat niet goed uitgelijnd staat al kan dit bij deze wagen niet uitgelijn worden.
daar om zit alles weg goed in elkaar geschoven want stel dat er een kant nog niet op zijn plek zit dan zal dat de oorzaak kunnen zijn.
en anders laten uitlijnen.

groetjes jan.

Raddraaier (0), 17 jaar geleden

OPGELOST!!

Op klinkerwegen had ik ook last van gebonk vanaf de ophanging linksvoor. 1 + 1 is 2; het gebonk is het gevolg van speling op de draagarm(rubbers) en het gevolg dáárvan is dat de wagen naar links trekt bij het accelereren. Beide draagarmen vervangen. De auto rijdt weer heerlijk. Rechtuit-stabiliteit uitstekend, gebonk afwezig. De achter- en voorbanden waren bij het vervangen v/d wiellagers omgewisseld wat waarschijnlijk het effect versterkte. Deze zijn nu in de originele setting teruggeplaatst.


(Ps. ik zoek nog een oplossing voor geklik uit m'n dashboard - zie topic: klikken vanuit het dashboard (laatste bericht 10-10-2006 - 12:16)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.