Peugeot 508 2017: navigatieproblemen

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Sinds een goeie 2jaar gebruik ik vrij veelvuldig mijn ingebouwde TomTom, ook in het buitenland. Ik maak regelmatig gebruik van de kaart-updates die men kan downloaden gebaseerd op instructies van Peugeot. Steeds meer ben ik ervan overtuigd dat er regelmatig navigatie aanwijzingen verkeerd lopen. Ik geef 2 voorbeelden:1)op een vooraf nauwlettend gekontroleerd (bv.snelsteweg-traject) zoals door het systeem berekend neemt hij plots een totaal niet-bedoelde afrit van de autoweg die nergens toe leid...2)op een bepaald traject bv.snelste weg waar er zich een splitsing van de weg voordoet maakt het systeem geen zuivere keuze. Hij switched meermaals over en weer en geeft je dus zodoende geen definitief traject!
Ik vraag me af of hier evt.fouten zitten in de software t.g.v. dat gratis downloaden van bij de autoconstructeur-site.
Heeeft hier iemand ervaring mee?
Met dank,
Werner

peugeotfan

Geplaatst door peugeotfan , lid sinds 12 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Ik rij een Peugeot bedrijfsauto , die doet ook soms de meest vreemde dingen, snelweg af via afrit om je vervolgens via de oprit weer verder te sturen op dezelfde snelweg.
Blijft een hulpmiddel , zelf denken blijft een voorwaarde zegt Peugeot.
Je zou bij Peugeot eens nieuwe software kunnen laten plaatsen duurt 30 tot 45 minuten.

peugeotfan, 5 maanden geleden

Bedankt voor je reactie.
Jouw voorbeeld is tevens iets wat ook ik reeds meermaals heb meegemaakt. Er zijn mijns inziens veel te veel fouten. Vroeger had ik een verouderd systeem met DVD schijven van NAVTEK. Dergelijke fouten als met deze TomTom heb ik in geen 12jaar gehad. Ik ga dus ook eens langs bij de garage maar ik geloof dat ze niet graag zelf updates doen omdat dat (volgens de verkoopsvoorwaarden)gratis moet zijn en vrij veel tijd in beslag neemt voor hen....Een droevige zaak vind ik.

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Ik weet niet waar je woont , maar ik heb het laten doen , gratis , bij de peugeot dealer in leeuwarden.
update was wel een verbetering maar nog steeds niet 100%

peugeotfan, 5 maanden geleden

Bedankt voor je reactie. Voor de garage waar ik ga (dit is in Belgie hoor) is het contractueel ook zo dat zij gratis updates leveren. Maar dat duurt-ook voor hen-bijna een uur lang en laten het daarom liever aan de klant zelf over.Het beste zou zijn dat ze een soort "origineel" USB stick zouden kunnen leveren tegen betaling, met originele software van TomTom zelf maar helaas vind ik dit (nog) niet.

Beste antwoord, geplaatst door peugeotfan, 5 maanden geleden

Er is helaas blijkbaar geen oplossing voor mijn probleem. Het zijn jammer genoeg tekortkomingen bij de makers van TomTom liggen. Via de helpdesk enz. krijg ik geen verder gehoor. Moest dat geen ge-integreerd toestel zijn in het dashboard van mijn auto ik moest geen TomTom meer hebben. Zaak afgehandeld dus!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 508 of stel zelf een nieuwe vraag.