Peugeot 0: Niet werkende koelvinnen, al vanalles geprobeerd...

Bouwjaar: 2006

Hallo allemaal,

Sinds kort hebben wij een peugeot 1.4 sport uit 1999... Nou hebben we een probleempje, hij koelt niet, we hebben al het nodige gelezen op deze site, zo ook over een z.g.n. bitronkastje, mijn vriend denkt dat het probleem daar in zit, maar misschien weten jullie wat nog meer een oorzaak zou kunnen zijn, behalve dan dat bitronkastje, de koelvinnen zelf werken goed, (wat er overigens twee zijn) mijn vriend heeft ze eruit gehad en getest, waar ze allebei aanslaan... Overal staat stroom op, op de zekeringen en op de relais... Dus dat kan het probleem ook niet zijn, we hebben een nieuwe sensor, die werkte niet goed, die bruine, maar dacht al gelezen te hebben dat die voor de airco is? De rest van de sensors werken prima... Als ie echt te heet wordt en dat is bijna tegen het rode aan, dan slaat de tweede vin aan, deze zit aan de bijrijderskant. Volgens ons moet de vin aan de bestuurderskant als eerste aanslaan, en dat zal dan ongeveer zijn bij het bovenste witte streepje? Deze doet t dus niet... Weet niet precies wat de juiste temperaturen zijn voor die streepjes misschien weet iemand dit? Welke temperatuur bij welk streepje hoort? Is altijd handig om te weten?

Morgen ga ik naar de sloop in Nagele bellen om te vragen of ze daar ook een bitronkastje hebben liggen voor onze auto, dan gaan we die vervangen, hopen dat t dan opgelost is...

Groetjes

Anita

[url=http://img466.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img466.imageshack.us/img466/579/a...[/img][/url]

Anita106

Geplaatst door Anita106 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

volgens mij heeft de 106 geen Bitronkastje

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Die 2 relaistjes ook doorgemeten of vervangen?

Anita106 (0), 18 jaar geleden

Ja er zit wel ee Bitronkastje in, mijn vriend heeft gekeken, hij zit op precies de plaats waar er hier over het forum over gesproken werd.. En ja alles doorgemeten alles werkt, ook de relais...

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Dan moet het dat kassie wel zijn.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Anita,als je toch naar de sloop gaat probeer er dan een paar te vinden, ze zitten bv.in een 106,206, 306,406.en evt ook een xantia uiteraard alleen als er airco in zit. Die kastjes kosten op de sloop bijna niets als je heel lief kijkt.

Anita106 (0), 18 jaar geleden

Morgen ga ik naar de sloop ze hadden nu geen tijd, en dan gaat ie op de brug, kunnen ze er beter bij, er staat een code op dat kastje en die moeten ze hebben, zodat ze weten dat ze dezelfde hebben, ze gaan m ook gelijk ff uitlezen misschien dat ie ergens een storing aangeeft... Ik zie t morgen wel.

We hebben deze auto nog geen maand, en al een hoop problemen gehad, koppelingskabel geknapt, nieuwe koppelingsplaat, achter de remmen verrot, niet werkende koeling, niet werkende airco... Distributieriem... (alhoewel dat onderhoud is) Wordt er een beetje hopeloos van... Maar goed, t is wel een hele mooie auto, das niet iig wat, nietwaar?

Groetjes,

Anita

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Normaal gesproken is de 106 de meest probleemloze auto bij Peugeot.

De helft van je problemen is puur slijtage en is lullig als het allemaal tegelijk komt.

Het is wel een mooie kleur en dat met airco is vrij speciaal lijkt mij!

Anita106 (0), 18 jaar geleden

Ja je hebt gelijk, is ook slijtage, maar hij heeft nog geen 80000 gelopen, en de airco is idd wel speciaal tenminste wel voor mij, (als ie t doet) ben een honda civic gewend zonder stuurbekrachtiging met helemaal niks elektrisch, hier is alles elektrisch, zelfs verwarmde buitenspiegels... Is een mooie auto, ben er ook heel blij mee...

Groetjes

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Km. stand zegt niet altijd wat hoor. Weinig km kan dus ook betekenen veel stads km. en dus dat er veel van de koppeling gebruik gemaakt wordt. Ook kleine ritjes zorgen voor ophoping van koolaanslag en versmering van de motor.

Airco moet je ook regelmatig aandoen voor smering en in conditie houden van het systeem. Ook voorkom je hiermee vieze luchtjes (bacterien).

Veel plezier met de auto!
Gr.
Robert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 0 of stel zelf een nieuwe vraag.