Peugeot PARTNER 170C 1.9D: Nog steeds problemen met de koppeling

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: WJY, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 51

Beste mensen,
Na verschillende problemen met mijn koppeling eerst de kabel vernieuwd maar dit ga geen oplossing, nieuwe en originele kabel bij de dealer besteld en gemonteerd ook dit loste het probleem niet op. Nu heb ik alles vernieuwd, plaat, drukgroep, druklager en geleidebus vanmhet lagen, helaas werk te niet, bij het intrappen van het pendaal komt de koppeling onvoldoende vrij, gaat niet in de versnelling. Heb ik misschien iets fout gedaan met het monteren van de kabel. Wie o wie kan mij helpen?

woudtje

Geplaatst door woudtje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

harry4203 (315) PRO, 6 jaar geleden

kabel aan het pedaal monteren, dan binnenkabel aan het koppelingshevel van de versnellingsbak haken, en daarna de buitenkabel in de steun op de bak monteren. dan zou ie goed moeten werken.

woudtje (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, in deze volgorde heb ik het gedaan, helaas zonder succes. Het enige waar het in mijn optiek aan kan mankeren is het pedaal, hier heb ik niets aan vernieuwd.

woudtje (0), 6 jaar geleden

Sorrty, i, heb het wel iets anders gedaan, eerst aan het pendaal, daarna buitenkabel op de steun aan de bak, daarna het hevel op de bak aan de binnen kabel gezet, ga het ook nog even op jou manier proberen.

harry4203 (315) PRO, 6 jaar geleden

bij de laatste handeling wel eerst even een goeie ruk aan de buitenkabel geven zodat deze ontspant en makkelijk gemonteerd kan worden.

woudtje (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor je tips, ik kruip er zo weer onder de auto en ga jentips opvolgen, ik hou je op de hoogte.

woudtje (0), 6 jaar geleden

Net weer even een paar verwoede pogingen gedaan maar helaas, op een of andere manier lukt het niet om de kabel te ontgrendelen? Er moet een trucje voor zijn maar mij lukt het niet.

harry4203 (315) PRO, 6 jaar geleden

in de auto het witte gedeelte van de koppelingskabel (buitenkabel die door t schutbord steekt) indrukken. dan ontgrendeld ie ook. makkelijkste is ff met zn tweeen. een indrukken en ander buitenkabel op de bak haken.

woudtje (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, ik ga het weer proberen.

woudtje (0), 6 jaar geleden

Wederom alles zonder succes, de slag op het pendaal blijft te kort. Je voeld pas op het laatst dat de koppeling in gedrukt gaat worden. Misschien toch verkeerde plaat en drukgroep?

j@n-willem (0) PRO, 6 jaar geleden

Zeker weten de koppeling plaat juiste montage niet verkeerd om?? En de druklager ook juist achter de nopjes geschept, als je nou probeert met een banden lichter/koevoet op de bak de gevel te bedienen. Kun je achter halen waar de fout/euvel zit.
Gr jw

woudtje (0), 6 jaar geleden

Hoi Jw,
Bedankt voor je reactie, de plaat kanmaar op een maniet, anders raakt het hart van de plaat het viegwiel, het lager zit ook goed , de gelijde bus op de prisas heb ik uook vernieuwd... ik kom net ies te kort om vrij te komen hoor ook geen vreemd geluid. Uiteraard ben ik vandaag verder gegaan. Ik heb nu alle onderdelen vanaf het pendaan nieuw besteld, de kunststof verbindingtussen kabel en pendaal, de originele veer voor aan het pendaal en een nieuwe kabel, volgens mij moeten dan de problemen tot aan de bak opgelost zijn?

woudtje (0), 6 jaar geleden

Vandaag de laatste onderdelen vernieuwd, het verbindingsstuk tussen pendaal en kabel, de originele veer op het pendaal emonteerd en een nieuwe kabel, alles origineel bij Peugeot gehaald, alles werkt weer top.... coclie: vernieuw alles en laat niets zitten..

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.