Peugeot 307: nokkenas tandwielen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo mensen.
Toen ik mijn distributieriem aan het verwijderen was,zag ik dat de riem goed lag op het tandwiel van de uitlaatkleppen,maar op het tandwiel van de inlaat,daar valt de riem er duidelijk ongeveer 1 tot 2mm overheen, dus wat ik zag,is dat de twee niet op een lijn lagen,nou is er in dat tandwiel van de inlaat,een soort stel mechanisme ,dus vraag ik mij af,kan ik ze mischien verstellen of wat kan ik hier aan doen.
mischien wil iemand me dat vertellen.

Ub 40

Geplaatst door Ub 40 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

1400 cc 16klepper. Controleer in ieder geval of er speling op de waterpomp zit. Vaak is dit de oorzaak van het naar buiten lopen van de distributieriem. Kan zelfs zo erg zijn dat de riem "opgevreten" wordt door de distributiekappen met breken tot gevolg.

Ub 40 (0), 10 jaar geleden

Nee Hans,zo als ik het zie is er geen speling op de waterpomp,maar inderdaad is de riem wel beschadigd door aanlopen,maar hij ligt goed op de krukas,goed op de waterpomp en goed op de uitlaat nokkenas,dus het tandwiel op de inlaat ligt te dicht naar het blok toe,denk ik.

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

Dat het tandwiel van de inlaatnokkenas te dicht naar het blok toe ligt, heb ik nog nooit meegemaakt en klopt dan ook niet met je verhaal dat de riem beschadigd is door aanlopen tegen distributiedeksels. De riem is dus naar buiten gelopen. Bij deze motoren komt dat eigenlijk altijd door de waterpomp. 'k Weet niet waarom je de distributieriem verwijderd hebt, maar als dit is om em te vervangen, wees dan verstandig en vervang de waterpomp (en zelfstellende) spanrol gelijk mee!

Ub 40 (0), 10 jaar geleden

Ja Hans,dit ga ik zeker doen,bedankt voor het advies.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.