Peugeot 206: Olie in koelvloeistof en water op de vloer bestuurderskant

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 11, Vermogen (kw): 60

Waar komt de olie in de koelvloeistof dan vandaan ?

Aziz1080

Geplaatst door Aziz1080 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Aziz1080 (0), 5 jaar geleden

Hallo iedereen ik wou jullie vragen wie er mij kan helpen met 2problemen betreft peugeot 206 1.1 2005 benzine probleem 1: klein beetje olie in de expansievat waar de koelvloeistof zit heb horen zeggen dat het de koppakking is of zoiets klopt dit ? Of ligt het aan de oliekoeler ofzo als ik onder de auto kruip en kijk onder de motor is die vies gesmeerd hangt vol olie en probleem nummer 2 de koelvloeistof zakt na een paar dagen heb horen zeggen dat het de verwarming kachel is want soms ligt er een plas water op de vloer aan de bestuurderskant kan dit kloppen kan iemand mij aub helpen dus 2 problemen die olie in de koelvloeistof en de koelvloeistof dat zakt na paar dagen en water op de vloer bestuurderskant jullie mogen mij ook een berichtje sturen op mijn nr 0487480033 of op whatssap +32487480033 ik ben jullie dankbaar als ik meer te weten kom via dees forum dank u iedereen .

GOVA (0) PRO, 5 jaar geleden

?

kaleido 1 (1610) PRO, 5 jaar geleden

Lijkt mij inderdaad een probleem met je koppakking , het water dat op de vloer ligt is dit plakkerig en ruikt dit zoet ?
Er zullen dan ook druppels onder aan je kachelhuis hangen als het de kachelradiateur is die lekt.
Lijkt me verstandig om even langs een goede universeel garage te rijden , geen fastfitter , laat hun er even naar kijken.
Lijkt me niet iets wat je zelf gaat oplossen gezien de manier waarop je het vraagt of zie ik dat verkeert ?

Aziz1080 (0), 5 jaar geleden

Hallo bedankt voor u reactie maar hoe kan ik weten of het de koppaking is en ben langs de garage vandaag geweest hij zij voor die olie onderaan u motor dat het een koppaking is van de versnellingsbak of de kopppaking van de carter kan dit want de koppaking van de motor lekt niet . En ja die water dat op de vloer lag aan de bestuurderskant is plakkerig en heeft dezelfde kleur als de koelvloeistof .

Aziz1080 (0), 5 jaar geleden

Hallo hier heb ik een paar fotos om msswat duidelijker te zijn kweet het het is wat donker maar mss kunnen jullie zo mij beter helpen alvast bedankt

kaleido 1 (1610) PRO, 5 jaar geleden

Als de vloeistof plakkerig is is het koelvloeistof , dan lekkage van kachelradiateur of verbinding onderin het kachelhuis.
Olielekkage komt vaak weg bij de hoek rechts achter tussen kop en blok.
Maar gezien het feit dat je ook olie in de koelvloeistof hebt , lijkt een kop demontage onvermijdelijk.
Kosten afhankelijk van wat je aantreft, auto economisch totalos als je het zelf niet kunt ?

Aziz1080 (0), 5 jaar geleden

Economisch total los ? Denk het niet ben vandaag terug naar garage geweest die hebben mijn koppaking na gekeken en die lekt niet de lek van onder komt van de pakking van de carter heb die al besteld en die water op de vloer dat is koelvloeistof dat komt van de kachelradiateur heb die ook al besteld en mijn versnellingsbak lekt ook een beetje maar kan geen kwaad voor de keuring nu morgen onderdelen gaan hallen en alles laten monteren dan zou het normaal gezien in orde moeten komen maar jullie zijn in ieder geval alvast bedankt voor alle info en al jullie hulp dank u wel allemaal .

Aziz1080 (0), 5 jaar geleden

Dat weet ik ook niet want de koppaking lekt niet had het gevraagd hij zij dat het normaal is bij benzine wagens dat er klein beetje olie in zit maar geloof het ook niet nu doe je mij denken :-) ik zal het morgen vragen en laat het u weten want de koppaking lekt niet vanwaar komt die olie er dan in tis een klein beetje ni veel ik heb ook geen idee hoe het erin komt . Vind het maar raar .

Aziz1080 (0), 5 jaar geleden

Mss door de kachelradiateur waar het lekt dat daar ergens olie in terecht komt en dan zo in het koelvloeistof terecht is gekomen kan dit ?

kaleido 1 (1610) PRO, 5 jaar geleden

Echt waar , direct naar een andere garage gaan , er hoort geen olie in de koelvloeistof te zitten , bij geen enkele auto.
Bij de kachelradiateur zit geen olie kanaal in de buurt .
Krijg niet de indruk dat de kennis van de auto techniek aanwezig is aangaande dit probleem , als de koppakking tussen oliekanaal en waterkanaal defect is zie je dit niet aan de buitenkant , koppakking kan dus wel degelijk lek zijn.
Je zou het koelsysteem kunnen spoelen met een reinigingsmiddel , tankje demonteren en schoon maken , voor rep. radiateur moet de koelvloeistof er toch af , en daarna kijken of de olie weer terug komt.

Aziz1080 (0), 5 jaar geleden

Oke bedankt ik heb vandaag de koppaking van de carter laten vervangen die is al in orde morgen ga ik de kachelradiateur laten vervangen en dan de koelvloeistof laten verversen en dan zien of er terug olie in komt zo wel dan is het zoals jij zegt ergens een koppaking in de motor maar waar ik weet niet waar ik ken er niet zoo veel van maar morgen gaat er een nieuw kachelradiateur in en nieuwe koelvloeistof dan controleer ik of er terug olie in zit zo wel dan zou het een koppaking ergens in de motor zijn maar heb geen idee waar ik word gek van dees auto :-) kan jij mij ni helpen of onderzoek doen aan mijn auto

djoeri (0) PRO, 5 jaar geleden

Nog een tip: Als je carterpan pakking is vervangen zorg dat je motorblok/bak schoongemaakt word dan kan je in het vervolg snel zien waar een lekkage vandaan komt.
Lekke kachelradiateur kan door ouderdom maar duidt ook vaak op een lekke koppaking (gevolg ervan).
Koelvloeistof niet alleen verversen maar wat Kaleido 1 al aangeeft, je moet het ook reinigen/systeem spoelen met een speciaal reinigings-middel anders blijf je de olieresten houden in je systeem.

Aziz1080 (0), 5 jaar geleden

Ja inderdaad heb ook de systeem laten spoelen reinigen en alles laten proper maken heb nieuwe garagist gevonden werkt correct en zeer eerlijk alles is in orde de kachelradiateur is vervangen de koelvloeistof is vervangen en alles is goed schoon gemaakt met ontvetter en proper gespoeld en ontlucht nu op hopen dat alles ook goes en in orde blijft jullie zijn bedankt voor all de info die ik hier gekregen heb was zeer nuttig na een 1week of 2 laat ik jullie weten of het nog in orde is bedankt allemaal .

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.