Peugeot 307: olie lekkage

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1600hdi

hallo ik heb een 307 in werkplaats staan, er komt olie uit de inlaatbuis boven bij het blok, de hele intercooler aanzuigbuizen enz zit veel olie auto geeft geen storing aan wel loopt de auto niet mooi als hij koud is (turbo denk ik) wat zou dit probleem kunnen zijn ik denk zelf dat turbo heel veel olie in inlaat buis gooit heeft iemand hier er ervaring mee? ik hoor het wel

goeiendag

Geplaatst door goeiendag (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 12 jaar geleden

maak foto dan kan ik het beter zeggen wat de oorzaak is (aan de hand van de hoeveelheid olie)
inlaatbuis bedoel je daarmee de dubbele gasklephuis mee
2 naar intercooler en 1 van turbo en andere naar de inlaatspruitstuk
deze wil op de rand wel eens lekken
oplossing is afkitten

intercooler nat door olie zou van de turbo afkomstig kunnen zijn
turbo als nog even controleren door slang van luchtfilter naar turbo los te nemen
en met de vinger spelling te voelen
en met lampje naar de schoepen van de turbo kijken of deze geen slijtage hebben
eventueel hier ook foto van maken
foto zegt namelijk veel meer dan je denkt

goeiendag (0), 12 jaar geleden

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/192/peug1.jpg/" target="_blank" rel="nofollow">http://imageshack.us/photo/my-images/192...][img]http://img192.imageshack.us/img192/6140/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/254/peug2.jpg/][img]http://img254.imageshack.us/img254/2981/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/802/peug3.jpg/][img]http://img802.imageshack.us/img802/2186/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

hierbij enkele fotos ik hoor wel wat jullie er van denken.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

De olielekkage op de foto's 2 en 3 komt bijna zeker te weten langs de onderzijde (het voetje) van (1 van) de draad-eindjes van de verstuivers.

goeiendag (0), 12 jaar geleden

Voor een tijd terug heb ik alles schoongemaakt en toen kwam er olie uit de inlaatbuis tussen de verstuivers omhoog. Hoe kan dat dan via (de draadeindjes van) het voetje van de verstuivers lekken?

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

niet goed gemonteerd?
geen nieuwe bouten gebruikt
verkeerd moment + verdraaing vast gezet

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=goeiendag]Voor een tijd terug heb ik alles schoongemaakt en toen kwam er olie uit de inlaatbuis tussen de verstuivers omhoog. Hoe kan dat dan via (de draadeindjes van) het voetje van de verstuivers lekken?[/quote]
Verstuivers eruit geweest of toevallig de bevestigings-moeren van de verstuivers een slagje vaster gezet?
Als er olie staat tussen de verstuivers zoals op foto 3, dan is mijn ervaring dat het in 9 van de 10 keer komt langs de onderzijde van die draad-eindjes. Zeker als onlangs de verstuivers eruit geweest zijn of er aan de moeren met die inwendige inbus 7mm is gerotzooit. Als dit daar inderdaad op lekt, heb je in no-time de hele ruimte daartussen vol met olie incl. de ruimtes zoals de verstuivergaten en de gleuven rond de luchtinlaatkanalen en dat loopt dan op een bepaald moment over aan de voorzijde van de kop aan de kant van de versnellingsbak.
Wil je het zeker weten en/of meer overtuigt worden, dan moet je echt alles daartussen volledig schoon zien te krijgen met de nodige hoeveelheid remmenreiniger en schoonblazen, en dan de motor laten lopen om te kijken waar het vandaan komt.

goeiendag (0), 12 jaar geleden

oke maar ik snap niet hoe de olie dan via voetje van de verstuiver kan komen het komt bij alle 4 inlaatbuisen omhoog

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoe heb je dat dan geconstateerd vraag ik me af. Is het dan niet de lek-olie die daar terecht is gekomen zoals aangegeven in m'n omschrijving? Als er op de door jou aangegeven plek olie omhoog zou komen, zou daar dus de afdichting (O-ring) defect moeten zijn.
Kan het me bijna niet voorstellen, maar goed...wat niet kan.

Rest nog de opmerking:
Wil je het zeker weten en/of meer overtuigt worden, dan moet je echt alles daartussen volledig schoon zien te krijgen met de nodige hoeveelheid remmenreiniger en schoonblazen, en dan de motor laten lopen om te kijken waar het vandaan komt.


Nu voor de gein nog even antwoord op m'n vraag of de verstuivers er onlangs uitgeweest zijn en/of er aan de moeren van de verstuiver-bevestiging is gedraait.

goeiendag (0), 12 jaar geleden

ik heb geen bouten aangedraait verstuivers zijn er niet uit geweest, misch heeft iemand anders dat gedaan maar de auto heb voor eerste onderhoud bij mij op de brug dus. Maar ik heb de boel eens losgehaald alle o ringen enz zijn helemaal onder roet en aanslag dus kga alles vervangen, ook verstuiver afdichtingen pak ook de distributie riem mee dan is alles opgelost hoop ik.

bedankt voor het reag

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

waarom wil je de Driem vervangen?

frank09 (0) PRO, 12 jaar geleden

hoi hier frank zo op de foto te zien is het een DV6 1.6 HDI en wil wel vaker gebeuren dat de draad eindjes waar de verstuivers mee vast zitten olie lekken deze er uit halen en alles heel goed schoon maken met rem reiniger
en dan kit aan de draadeind doen en dan is hij dicht ook de caterontluchting van kleppen deksel is wel eens stu kun je goed controleren heb je een olie spoor in de aansuigbuis van de turbo en dan pas vanaf de caterontuchting

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoi hier hans frank. Tis ook wel een heel stuk om dit hele topic te lezen, maar de draad-eindjes zijn al ter sprake gekomen. k'Heb niet het idee dat het de vraagsteller helemaal duidelijk is, getuige z'n opmerking: oke maar ik snap niet hoe de olie dan via VOETJE VAN DE VERSTUIVER kan komen het komt bij alle 4 inlaatbuisen omhoog, dus wellicht helpt jou uitleg.

hepo (0), 12 jaar geleden

Is dit probleem al opgelost?

Ik heb nl. exact hetzelfde probleem bij een Picasso Hdi 1.6

goeiendag (0), 11 jaar geleden

probleem is opgelost nieuwe pakking onder deksel van nokkenas en de verstuivervoetjes voorzichtig weer vast gezet, inlaatbuis intercooler enz schoongemaakt.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.