Peugeot 207 2011: Olie niveau sensor

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5FS, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Hallo. Ik heb een vraag mbt het oliepeil van bovengenoemde peugeot. (207 uit 2011 met 1600 benzine motor met motorcode :5FS 88KW) Er is olie ververst met nieuwe filter bij km stand 141538. Nu bij km stand 144431 geeft de lamp in het dashbord aan dat ik het oliepeil moet controleren. Ik heb gepeild en zie op de peilstok dat het peil ongeveer een millimeter of 4 a 5 gezakt is. Ik heb gebeld met de garage waar ik hem gekocht heb en die zegt dat het normaal is en dat het peil zeker tot maximum bijgevuld moet blijven. De sensor gaat volgens hem nooit kapot. Mijn vraag is of dat normaal is of is er iets met de sensor aan de hand? Een tweede vraag is : wat is het verschil in hoeveelheid tussen minimum en maximum?
Heeft er iemand ook zulke ervaring of weet iemand iets meer over de kwaliteit van de niveau sensor te vertellen? Bedankt alvast en ik wacht de reactie af.

ThG

Geplaatst door ThG (70) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1540) PRO, 2 maanden geleden

Toen de olie ververst is is dat ook het moment dat je hem gekocht hebt ?
Minder dan een halve liter verbruik op 3000 km is nog geen paniek.
Elke moderne auto gebruikt tegenwoordig olie.
Ligt er ook een beetje aan welke olie er in zit.

ThG (70), 2 maanden geleden

Hallo Kaleido. Nee,ik heb de auto nu ong 2,5 jaar en de olie niveau lamp is gaan branden na de 2de verversing (ong. 50000 km na aankoop). Er is toen verkeerde olie opgedaan ( 5W40) en toen is het probleem ontstaan. Hierop heb ik ververst en filter vervangen en afgevuld met synthetische olie 0W30 (volgens instructie boekje) Dat het verbruik van een halve liter per 3000 km geen probleem is snap ik,maar ik kan niet meer op het dashbord vertrouwen. Telkens als ik het contact aanzet gaat er een lamp branden en gaat er een pieper af.

Plakkie (165), 2 maanden geleden

Maak de connector van de oliepijlsensor eens schoon met remmenreiniger.
Heb dit zelf ook al 2x ondervonden na een olie wissel.
Mogelijk is daar wat bij het verwijderen van het oliefilter wat olie in gekomen en krijgt de het management een verkeerde waarde door.
De betreffende connector zit naast het oliefilter huis.

ThG (70), 2 maanden geleden

Hallo Plakkie. Bedankt voor de informatie. Ik ga de connector schoonmaken en kijken of het verholpen is. Ik laat je ook nog weten wat het resultaat is.

ThG (70), 1 maand geleden

Hallo. De sensor zit niet in de buurt van het filter maar achter in het motorblok gemonteerd. Ik heb 1 liter olie bijgevuld en het signaal op dashbord blijft weg. Volgende x vul ik gewoon bij als ik weer een signaal krijg. 1 Liter op 3000 km valt dan mee als ik links en rechts hoor dat bij nieuwe motoren 1 liter per 1000 / 1500 km normaal is. Bedankt allemaal voor de reactie.

check

Beste antwoord, geplaatst door ThG (70), 1 maand geleden

Hallo allemaal. Het probleem was niet verholpen. Ik heb 1 liter olie bijgevuld en het signaal bleef weg. Heb advies gekregen om er dikkere olie in te doen en dan maar kijken of het verbruik minder word. Bedankt allemaal voor de diverse reacties en adviezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum