Peugeot 208 2014: Olie verbruik

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1

Mijn auto begon na km stand 100.000 olie te verbruiken, elke 500 km 0.5 ltr erbij.
Na wat onderzoek bleek de carter ventilatie verstopt te zitten, olie verbrand door te hoge druk.
Ik heb bij olie verversen carter ventilatie laten ontstoppen en olie stabilisator toegevoegd. Heb toen ruim 8000 km kunnen doorrijden zonder olie bij te voegen. Mijn vraag is dit een bekend probleem? Is de carter ventilatie makkelijk zelf te ontstoppen? Auto rijdt verder prima, geen lekkages, verbruik is gemiddeld 1 op 19.

Reinoud1963

Geplaatst door Reinoud1963 , lid sinds 2 jaar geleden

5 Reacties

ferdinand, 2 jaar geleden

Dit is een gekend probleem.Niet alleen bij Peugeot.Als de ventilatie niet goed werkt kan de motor olie gaan gebruiken.Ventilatie kan jezelf schoonmaken.Overigens vind ik dat dit bij groot onderhoud hoort.Maar voorlopig rijdt hij toch weer goed.Zo niet bij voorbaat ongerust worden.
Ferry

Reinoud1963, 2 jaar geleden

Dank voor je reactie. Ik ben er nog niet hoe dit uit te voeren bij deze auto. Is het doorspuiten met lucht van de slang, die op klepdeksel zit aangesloten, het enigste?

Reinoud1963, 2 jaar geleden

Inmiddels is de katalysator defect geraakt.

Maaike2000, 4 maanden geleden

Ik heb zelf een peugeot 208 gekocht, bouwjaar 2014, 128000 kM voor een prijs boven de €6000 en heb veel ellende gehad met absurd veel olieverbruik. Zowel de peugeot dealer als de garage waar ik de auto heb gekocht, konden geen enkele inwendige lekkage ontdekken. De auto reed verder prima en er was ook geen sprake van rook of dergelijke. Echter was olieverbruik in de loop van de tijd te gek geworden dat we de auto hebben moeten verkopen (na 1 jaar) aan een garage met de vermelding van het probleem. Het was echt een miskoop geweest en raden we het daarom af. Het schijnt een bekend probleem te zijn met deze peugeot maar met een beetje pech heb je echt een extreem olieverbuik wat niet door de beugel kan. Een gewaarschuwd mens telt voor twee !

Reinoud1963, 4 maanden geleden

Klinkt helaas bekend, ik heb de auto inmiddels niet meer, motorblok was versleten, onderzocht door Peugeot dealer. Auto rijdt inmiddels verder met een andere ruilmotor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 208 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.