Peugeot 205: olielampje , STOP-lampje en temperatuurlampje branden NIET

Bouwjaar: 1995

Als de auto koud is en ik steek de sleutel in het kontakt en draai naar de eerste stand (zonder te starten of gloeien) dan zou ik een heleboel lampjes moeten zien branden. Maar behalve het handrem- en accu-lampje brandt er meestal niets. Zodra de auto gelopen heeft en warm is en uitgezet wordt dan springen ook de lampjes voor olie, temperatuur en STOP aan. Ik heb de dashboardbedrading al na gelopen en de kontakten aangedrukt en met kontaktspray ingespoten en dat lijkt dan te werken maar de volgende ochtend is het gewoon weer hetzelfde verhaal.

Je zou kunnen zeggen dat het goed is als er geen lampjes branden maar het wordt vervelend als ze ook niet gaan branden als er daadwerkelijk wat mis is.

Ik heb het dashboard meerdere malen uitelkaar gehaald en begin het een beetje zat te worden. Heeft iemand misschien een gelijkwwardig probleem meegemaakt het betreft een Peugeot 205 D van 1995.

Bij voorbaat dank,

Rene

rene9548

Geplaatst door rene9548 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

rene9548 (0), 18 jaar geleden

Ik heb het probleem inmiddels gevonden blijkt nl. de oliedrukzender zelf te zijn die bij koude motor in rust een te hoge weerstand heeft (12 Ohm ipv 0,8 Ohm) waardoor er geen goede aarde gemaakt wordt. Wel vreemd dat alle 3 de lampjes niet branden je zou denken dat het temperatuurlampje hier helemaal los van staat. Ik heb de zender van mń Citroen C15 diesel overgezet op de 205 en die werkt goed.

Gr.

Rene

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.