Peugeot Boxer 2019: olieverbruik gigantisch

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 130

Beste,
ik heb sinds 10 mnd een boxer aangeschaft L3/H2 en omgebouwd tot camper. tijdens het ombouwen bijna niet gereden (1500km) en tijden de vakantie 5000KM gereden.
totaal 6500km . tijdens de vakantie kwam ik er achter dat het olieverbruik erg hoog was. totaal 8.5 ltr 5/W30 bij geschud.
ivm garantie terug naar de garage gegaan en hun hebben niks kunnen vinden.
uitlaat is droog, auto rookt niet en blok is compleet droog.
ze hebben hem nu geflushed en vragen om het nivo in de gaten te houden. echter ik rij nu geen km meer. En de garantie is nog maar 2 maanden.
kan ik ergens bij een goede peugeot garage een seonc opinion laten doen?
Want ik weet niet als het probleem nu is opgelost.
Grt GGB

googoobookings

Geplaatst door googoobookings (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (2225) PRO, 8 maanden geleden

Wij ook niet , maar als je nu dus 500 km zou rijden zou je 3/4 liter kwijt zijn.
Dat lijkt me te doen om er achter te komen .
Een motor revisie bedrijf zou je misschien eerder kunnen helpen met dit probleem.

googoobookings (0), 8 maanden geleden

dank voor de reactie. Ja dat zou je denken. Alleen bij ophalen bus wat nivo wel erg hoog bijgevuld. ik heb een foto gemaakt van de km en nivo destijds. maar hoe weet ik wat 3/4 ltr van een peilstok is ?

kaleido 1 (2225) PRO, 8 maanden geleden

Dat is niet belangrijk , je kijkt hoe hoog hij staat je gaat rijden blijft peilen , wel altijd op dezelfde manier s morgens bij koude motor, dan zul het peil zien zakken , na 500 km vul je bij tot waarop je bent begonnen.
Maar even een vraag , vul je constant bij naar maximum ?
Zakt hij echt helemaal onder minimum als je niet bijvuld ?

googoobookings (0), 8 maanden geleden

ok dank U.
de eerste keer dat ik keek hebben we 4.5 ltr moeten bijvullen. toen had de bus totaal ongeveer 3500km gereden. de nivo sensor gaf nog maar 2 vd 4 leds van nivo aan. Daarna iedere 300 km gecontroleerd en tussendoor de hele tijd bijgevuld.

harry4203 (695) PRO, 8 maanden geleden

Vul je bij naar aanleiding van de niveausensor?, of controleer je het niveau met de peistok. Dat laatste is de enige juiste manier. Je schrijft, het niveau stond wel erg hoog, heb je geen last van een stijgend oliepeil(smeerolieverdunning), waarna ie het verbruikt?

googoobookings (0), 7 maanden geleden

ondertussen 700km gereden en peil is gezakt, hoeveel weet ik niet. maar ik schat toch zeker 0,5 ltr.
ik heb advies gevraagd bij een motorrevisie bedrijf.
Deze melden dat er echt wat aan de hand is en dat er een gedegen diagnose gesteld dient te worden. Flushen heeft geen zin en kan het probleem zelfs verergeren. Dat de bus niet rookt en een droge uitlaat heeft komt omdat tegenwoordig vanwege millieu eisen overal zoals filters tussenin zitten en dat die alles tegen houden. Als hij gaat roken dan ben je pas echt ver heen met je probleem aldus het motorrevisie bedrijf.
momenteel loopt de communicatie nog goed met de verkoper en gaat hij over 2 weken binnen voor de zuigerveren en lager schalen na te kijken op inloopsporen . Vandaar uit weer verder kijken
Ik begreep van een andere garagehouder dat boxers van de laatste jaren bekend staan om deze problemen en dat het de instuivers en zuigerveren inderdaad betreft. We zullen het over een paar weken meemaken. Grt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.