Peugeot 206: onmogelijk om gas te geven

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4hdi dv4td

auto start prima, maar als motor warm wordt stilgezet gebeurt het regelmatig dat na herstart de motor alleen stationair loopt en er geen gas gegeven kan worden. (probleem hier wel eens voorbij zien komen, maar volgens mij geen echte oplossing) een aantal keer opnieuw starten, en opeens doet ie het weer normaal. geen storingen aanwezig, koppelingsschak/remschakelaar goed. in meting gegevens werkt het gaspedaal ook op moment van de klacht. eigenlijk heeft de auto de klacht al van nieuws af aan, maar het wordt erger. twijfel beetje aan ebe-motor, maar vindt het een beetje dure gok.
mvg, harry

harry4203

Geplaatst door harry4203 (315) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

wkhoek (0) PRO, 12 jaar geleden

zal de katalysator steen misschien los liggen? komt nog wel eens voor dat ie de doorstroming blokkeert

harry4203 (315) PRO, 12 jaar geleden

nee, helaas.

oldtimer (0) PRO, 12 jaar geleden

Lijkt wel alsof hij zn programma niet geheel laad , een aantal keren opnieuw starten is hetzelfde als een aantal keren het kontakt aan en uit zetten,
heb je al eens een herprogaramering geprobeerd ?
Verder was mijn eerste ingeving(onderbuik)BDP sensor.
Ik neem aan dat je de voedingen en de massa's van de EBE al gecontroleerd hebt.
lekker probleem. succes

Peugeot604 (0) PRO, 12 jaar geleden

dit heb ik een keer vaker meegemaakt. Ook met een 206Sw van 2006.
er is een software update voor dit probleem.

harry4203 (315) PRO, 12 jaar geleden

ik heb de auto volgende week een paar dagen staan, zal eerst idd eens contr op recentere software. kom er volgendeweek op terug.

oldtimer (0) PRO, 12 jaar geleden

en de bsm !!

harry4203 (315) PRO, 12 jaar geleden

ja, die zal ik ook in mn achterhoofd houden. ik weet dat het rare dingen kunnen zijn. alleen omdat de motor zowel warm als koud wel altijd probleemloos aanslaat, en het probleem altijd direct na het starten van een warme motor optreed en nooit tijdens het rijden geloof ik in eerste instantie niet zo in een bsm dan wel bdp-gever. maar volgendeweek hoor je meer.

harry4203 (315) PRO, 12 jaar geleden

auto doet het na softwareupdate motorebe inderdaad tot nog toe goed.
dank aan alle meedenkers.

Casper1982 (0), 11 jaar geleden

Harry

ik heb hetzelfde probleem als jij hierboven beschrijft met mijn 206SW 1.4 HDI. Begon ongeveer half jaartje geleden dat ik na een korte stop de auto gewoon kon starten maar geen gas kon geven. Even opnieuw starten en het probleem was verholpen. Echter afgelopen week toen het zo warm was in Nederland ging dit niet meer. Na opnieuw starten ging het gaspendaal niet reageren. Ik moest ongeveer half uurtje wachten (afkoelen) en dan deed hij het weer. Heel vervelend!

Ik heb ongeveer 3 Peugeot garages gebeld echter niemand kende dit probleem, wat ik wel gek vind als je een Peugeot dealer bent. Nu lees ik dat jij dit met een software update hebt verholpen. Kun je mij vertellen wat voor software update dat is geweest, waar jij dat gedaan hebt en wat de kosten hiervan waren?

Alvast bedankt voor je reactie

Groet Casper

harry4203 (315) PRO, 11 jaar geleden

gezien het feit dat ik bij peugeot zit heb dat uiteraard zelf gedaan, maar ook ik wist dus niet uit mn hoofd de oplossing. zou gewoon naar de dichtstbijzijnde dealer toerijden, en vragen om de motorcomputer te voorzien van de laatste software. ik gok ff een prijsje van tussen de 50 en 100 euro, beetje dealerafhankelijk vrees ik. succes, harry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum