Peugeot 308 2017: Onregelmatig stotteren

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 110

Ik ben ten einde raad, dit verhaal is nu al bijna een jaar aan de gang. ik ben geen technieker dus als sommige dingen verkeerd benoemd worden men excuses. men auto heeft nu 94500 km.

Alles is begonnen met het uitrafelen van de distributieriem, ik kreeg verschillende motorstoringen op onregelmatige momenten. Dit is opgelost in de garage onder garantie door Peugeot, motor is op die moment gereinigd ook.
Ik rij dus gezellig verder en ondervind niet direct nog problemen. Vanaf 90000 komen de motorstoringen terug, met momenten en verbruikt men auto ook belachelijk veel olie. Hij stottert soms als ik rij op onregelmatige snelheden en toerentallen. Als ik hem stationair laat draaien dan heeft hij dit ook soms, men toerentalmeter begint dan op en neer te gaan met een verschil van 2 a 300 toeren. en heel soms valt hij gewoon stil en als ik hem dan wil starten heeft hij serieus wat moeite om te starten. Dus weer naar de garage, ik krijg de diagnose dat er interne schade is aan de motor. Nu is mijn motorblok ook door Peugeot vervangen onder garantie (enkel de blok) omdat hij net nog geen 6 jaar was en met de geschiedenis van de auto hierbij hebben ze dit nog toegestaan. De plaatsing heb ik wel nog moeten betalen ( €2750) . Ok, ik laat dit doen want een auto van 6 jaar is mij net nog iets te vroeg om al af te schrijven. Dus ik blij dat alle problemen zijn opgelost en rij buiten uit de garage, ik reed een week met men wagen en hup het stotteren was er weer. Heel onregelmatig soms een paar dagen niet dan weer wel. ik kan gerust 50km op de autosnelweg rijden als ik van mijn werk kom en niks voor hebben en dag erna dan weer wel. De laatste maanden heeft men auto al meer in de garage gestaan dan bij mij thuis en mijn geduld is wel aan het opgeraken. Niet dat ik hier een oplossing zoek maar misschien zijn hier mensen die hier ervaring mee hebben. In de garage is het elke keer wel iets anders dat ze proberen maar nog geen sluitende oplossing. Ik ga al jaren bij een erkende Peugeot dealer.

De kleppen zijn ook al gereinigd (€500), er is iets aan de nokkenas vervangen de benaming weet ik niet meer maar de kostprijs was ongeveer €300.

Groeten

Svekke187

Geplaatst door Svekke187 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.