Peugeot 2008 2015: P02ED en P00BC bij DV6F 1.6 BlueHDI euro6

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Beste collega's,
beginnen bij het begin:
Auto is in panne gevallen en tot bij ons gebracht. Ik had toen geconstateerd dat de distributieriem 2 tanden versprongen was. Nieuwe kit gemonteerd, en hij start als een tierelier! Ook ontluchten was geen probleem en zowel stationair als op toeren klinkt de motor alsof er niets aan de hand is. Maar tijdens het rijden krijg ik de foutcodes P02ED en P00BC. Beide ivm de luchtflow (te weinig/te veel)
De luchtmassameter omwisselen, hielp niet.
Nu ben ik aan het twijfelen of dit een gevolg zou kunnen zijn van die versprongen riem? Verschoven nokken?? Alhoewel hij veel te goed start en draait, betwijfel ik dit toch. En volgens mij zouden er eerst wel tuimelaars moeten sneuvelen vooraleer de nokkenas verdraait. (correct me if I'm wrong)

Nu blijkbaar zou er ook een TSB zijn voor deze foutcodes ivm de EGR-klep. Zou dit dan puur toeval geweest zijn? Alhoewel ik bij de parameters niks verdacht opmerk ivm de EGR...
Iemand raad?

Saxofreak

Geplaatst door Saxofreak (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 2008? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Saxofreak (0) PRO, 3 jaar geleden

Nokken waren verdraaid op de nokkenas... Zelfs geen enkele tuimelaar kapot... Vreemd maar opgelost

hans4074 (0) PRO, 3 jaar geleden

Zelf nog niet meegemaakt, maar collega van andere vestiging wel. Knap dat oorzaak gevonden is.

STIP911 (10) PRO, 3 jaar geleden

ik heb het zelf ook nog nooit meegemaakt maar wel veel vaker gehoord, ik weet dat de nokken niet een geheel met de as zijn,, ooit een diagnose moeten stellen voor een ander autobedrijf waar de riem is van geknapt, na koprevisie de auto nog steeds niet willen aanslaan, heb gelijk geadviseerd om de nokkenas te vervangen, dat was het dus ook,

STIP911 (10) PRO, 3 jaar geleden

wat is de km stand van deze 2008?

hans4074 (0) PRO, 3 jaar geleden

En weer een PRO, die geen reactie meer geeft.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 2008 of stel zelf een nieuwe vraag.