Peugeot 306: Permanente 12V ontbreekt?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 55kW

Ik wil graag het volgende probleem voorlegen: van de betreffende auto werkt zowel de centrale deurvergrendeling als de elektrische raambediening niet (meer). Dit probleem is ontstaan na het hebben van een lege accu. Gezien de leeftijd van de accu is deze vervangen. Incidenteel werkt de centrale deurvergrendeling wel.
Verder onderzoek door een garage heeft niets opgeleverd. Deze garage is 3 uur met de auto bezig geweest, maar heeft niets kunnen vinden. Wat mijzelf intussen is opgevallen, is dat het lijkt of de permanente 12V-voeding niet aanwezig is: de radio doet het alleen als het contact aan staat en vraagt om het ingeven van de antidiefstalcode. Na het ingeven van deze code en het uitschakelen van het contact, moet na weer inschakelen van het contact de code opnieuw worden ingegeven.
Ook de alarmlichten en bijvoorbeeld de binnenverlichting werken slechts als het contact is ingeschakeld. De normale verlichting, zowel stads-, dim- en grootlicht werken wel zonder contact.
Tot slot nog een voor mij vreemd verschijnsel: bij het inschakelen van het contact, slaan zowel de snelheidsmeter als de toerenteller iets meer als een halve slag uit. Dit duurt enkele seconden, waarna de wijzers terug naar hun nulpunt gaan. Tijdens het rijden geven beide meters normaal aan. Ook lijkt de dan auto voor de rest goed te functioneren, m.u.v. de centrale deurvergrendeling en de elektrische raambediening.
Is er iemand die dit probleem bekend in de oren klinkt en/of mij aanwijzingen kan geven om te komen tot een oplossing van dit probleem.

jdebrouwer

Geplaatst door jdebrouwer (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

AR 67202 (0) PRO, 15 jaar geleden

zekeringen gecontroleerd?

jdebrouwer (0), 15 jaar geleden

[quote=AR 67202]zekeringen gecontroleerd?[/quote]
Ja, alle zekeringen, zowel in de zekeringenkast binnen als onder de motorkap zijn alle zekeringen in orde.

AR 67202 (0) PRO, 15 jaar geleden

dan zul je de meter boven moeten halen. Heb je nog de handleiding van de wagen, of een overzicht van de zekeringen?

Je zal moeten nagaan waar de permanente + verdwijnt, best beginnen bij het begin, dus aan de zekering van de permanente +... kan je zo wel niet zeggen waar deze zit...

jdebrouwer (0), 15 jaar geleden

[quote=AR 67202]dan zul je de meter boven moeten halen. Heb je nog de handleiding van de wagen, of een overzicht van de zekeringen?

Je zal moeten nagaan waar de permanente + verdwijnt, best beginnen bij het begin, dus aan de zekering van de permanente +... kan je zo wel niet zeggen waar deze zit...[/quote]
Ik denk zelf eerder aan een probleem met een stuurapparaat, omdat de buitenverlichting wel normaal functioneert.
Ik heb zelf geen ervaringen met een Peugeot, wel met Opel; deze verschillen behoorlijk van elkaar en m.i. niet vergelijkbaar.
Naast een mogelijke gerichte oplossing van het probleem, zou ik graag willen weten waar het stuurapparaat van de centrale deurvergrendeling zich in de Peugeot bevindt, om vanuit daar gericht verder te kunnen zoeken.

306 cabrio (0) PRO, 15 jaar geleden

Een storing in de centrale vergrendeling en raambediening zit bij een 306 meestal in de kabelboom linker portier waar deze bij de A-stijl uitkomt.

jdebrouwer (0), 15 jaar geleden

[quote=306 cabrio]Een storing in de centrale vergrendeling en raambediening zit bij een 306 meestal in de kabelboom linker portier waar deze bij de A-stijl uitkomt.[/quote]
Dat lijkt mij ook aannemelijk. Maar is van daaruit ook te verklaren dat de waarschuwingslichten en de binnenverlichting alleen werken als het "contact" is ingeschakeld?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.