Peugeot 106: Peugeot 106 1.5 1998

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5

Hallo,

Ik ben nieuw hier so be gentle, ik heb een peugeot 106 1.5 D uit 1998. Deze auto reed tot voorkort prima.
Echter, als ik nu s' ochtends bij me auto kom en ik start de auto en rij weg en rem bij het eerste stoplicht ( na +/- 200 meter) dan blokkeerd me linker achterwiel (bij nat wegdek) of de auto zakt helemaal naar links achter (bij droog weer). Tevens maakt hij daarbij soms een schrapend/schurend geluid (achterwielen). Het lijkt wel alsof de rest van de wielen totaal niet remmen of zeer matig. Als ik een paar keer op het rempedaal trap en dan weer optrek en rem met de auto dan is de remdruk weer verdeeld over alle wielen.

Daarbij ook nog eens komt kijken is dat als ik s' ochtends de auto moet uitparkeren en achteruit rij, dan hoor ik een klap linksachter en komt de kont van de auto omhoog. De eerste keer schrok ik omdat de klap vergelijkbaar was met het aanrijden van een auto. Ik reed vervolgens weer een stuk naar voren en remde toen weer, en reed toen weer naar achteren en hoorde dezelfde klap.

Het vervelende aan dit alles is dat het niet elke dag zo is. Soms start ik de auto en is de remdruk meteen goed over alle wielen en hoor ik geen klap, en soms ineens weer wel. De handrem werkt perfect, en er zit voldoende remvloeistof in het system. De remblokken 'voor' zijn als nieuw.

Verder heb ik sinds kort dat de auto na het voorgloeien, op 3 cilinders loopt (met veel blauwe rook) en na 2 of 3 sec ineens op 4 cilinders (totaal geen rook). Kan het zijn dat 1 gloeikop stuk is? Want ik zag dat de stroomvoorziening in serie is.

Voordat ik allerlei uitgaven ga doen wil ik even de mening van jullie hebben. Ik heb het op een jip en janneke manier omschreven maar zo is het duidelijk voor iedereen en kunnen jullie ook duidelijk een antwoord formuleren.

Thijs1984

Geplaatst door Thijs1984 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

asx (0) PRO, 14 jaar geleden

wielen achter dringend demonteren ik denk dat de voering los van de ijzeren segmenten is gekomen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum