Peugeot 206: peugeot 206 startproblemen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1i

Wie kan mij helpen met het volgende:

Ik heb eeb peugeot 206 welke soms niet in een keer start... Normaal moet de auto in 1 keer starten zonder gas te geven.. Maar dat doet hij dan niet.. motor draaid wel rond... Pas na een paar keer slaat hij aan... Er is onlangs al een niewe bobine ingekomen maar het euvel blijft zich zo nu en dan voordoen. Ook is de sleutel al een keer vervangen waar een chip in schijnt te zitten...

Erg vervelend allemaal....

Bij voorbaat dank!!

Met vriendelijke groeten,

Jaap27

jaap27

Geplaatst door jaap27 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

TrafficBandit (0), 17 jaar geleden

Tja kan vanalles zijn, iets simpels als een verstopt benzinefilter, een verstopt luchtfilter, tot elektronische problemen als slechte massa connecties etc.

Wat heb je zelf al bekeken ?

jaap27 (0), 17 jaar geleden

Bedankt Peter voor je antwoord...

Ik heb de luchtfilter en benzinefilter periodiek vervangen. Als hij niet start lijkt het buiten de auto naar benzine te ruiken dus lijkt mij een vonkenprobleem. Heb zo niet all masssaconnecties bekeken, zal dit even doen...

Zou het ook aan de electronische ontsteking kunnen liggen?

Oh ja...bij lage toeren, bv in zijn vier 60 k'/h rijdend sputterd de auto ook iets...misschien een verband...
Ook stationait draaiend hoor je heel soms een onregelmatigheid in de motorslag, even een sputtering dus...

Hopelijk kan jij of een ander een goede tip geven..

Groet

Sanderpeugeot (0), 17 jaar geleden

als die zelfde klachten met die peugeotjes 206! ik heb dat ook, slaat soms slecht aan en dan stinkt hij naar bezine, en als hij soms aan slaat dan is het net of hij op 3 poten loopt.

Maar sinds bij mij er nieuwe software erin zit is het wel verbeterd.

TrafficBandit (0), 17 jaar geleden

Gebeurt het alleen als het koud of warm is, of alleen als je remt of optrekt, in bochten ? Gaan er lichtjes branden ? Als er een sterke benzinegeur te ruiken is dan zou ik verwachten dat dat de computer dat wel geregistreerd had als een fout. In dat geval gaat het motormangement lampje branden. Ik zou het dan inderdaad ook zoeken in de ontsteking of de aansturing van de ontsteking (computer) Verder heb ik eigenlijk ook geen idee.

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat voor type boubine zit erop?
Klepspeling goed?
Bougies goed?.
Lijkt toch op een ontstekings prob.niet een startblok. storing.

Oiram

jaap27 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de reacties...

Voor wat betreft het sputteren, licht schokken van de auto wanneer ik 60 km/h rijd in de vierde versnelling: dat is zowel bij koude als warme motor. Bougies worden periodiek vervangen en de bobine is ook net nieuwe ( weet alleen niet zo welk type). Er gaan geen lichten in de auto branden en de auto rijdt gewoon door, wanneer ik wat gas bij geef is het over...zou het een vervuiling in de stappenmotor kunnen zijn? Bij stilsstaans stationair draaien voel/hoor je heel af en toe een onregelmatigheid...

Wanneer de auto niet start: dat is vaak nadat de motor ervoor even heeft gedraaid. bijvorbeeld wanneer ik met een koude motor naar de supermarkt rijdt en dan na de boodschappen weer de auto wil starten, doet hij het zo nu en dan niet in een keer, maar uiteindelijk wel (2e of 3e keer starten). Ik wacht dan tot dat het airbag lampje uit is gegaan.

Groet,

Jaap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.