Peugeot 306: Peugeot 3061997 Ruitenwisser doet het niet altijd

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Ik heb nu ongeveer 2 jaar een peugeot 306. Nu is het probleem dat de laatste maand de ruitenwisser het de ene keer wel doet en de andere keer niet.
Als ik de ruitenwisser aan wil doen dan gaat die de ene keer wel aan. Dan doet die het een tijd niet, en dan springt die ineens weer aan. Ook gaat de ruitenwisser niet meer zo hard als die zou moeten gaan.
Bij de interval hoor ik soms wel de tik dat die aan moet gaan maar gaat alleen de ruitenwisser niet.


Ik hoop dat iemand mij het probleem kan vertellen. Het is namelijk erg lastig als het hard regent!



Bij voorbaat dank,

E. Spijkerman

Spijkerman306

Geplaatst door Spijkerman306 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Een defecte ruitenwissermotor kan. Was toch iets wat regelmatig voorkwam bij 306. Controleer eerst of toevallig de bak waar deze motor inzit/inhangt niet vol staat met regenwater doordat de beide afvoer-gaten verstopt zitten. Controleer ook of de asje van de wisser-armen soepel draaien. Let wel: mocht je tot de conclusie komen dan de wissermotor z'n beste tijd heeft gehad....er zijn 2 merken, dus eerst even op de oude motor kijken welk merk er op zit.

Spijkerman306 (0), 11 jaar geleden

Hans,

Bedankt voor de snelle en duidelijke informatie! Ik ga er morgen weer is even naar kijken. Zal laten weten of het uiteindelijk opgelost is.

Spijkerman306 (0), 11 jaar geleden

Heb alles losgehaald. Zat helemaal verstopt met bladeren en pruttel. Alles schoongemaakt en schoongespoten met lucht. Hij doet het weer perfect, gelukkig geen nieuwe motor hoeven kopen!
Nogmaals dank voor de tips!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.