Peugeot Boxer: Peugeot Boxer 2,5D slaat af met koude motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5D

Ik heb het volgende probleem: Mijn Boxer 2,5D (geen common rail) start 's-morgens altijd perfekt, gelijk de eerste keer. Echter, na een paar honderd meter slaat de motor af, alsof ze geen diesel meer krijgt. Ik vermoed dat hij ergens lucht trekt, maar kan echt niet ontdekken waar. De enige manier op de motor weer aan de gang te krijgen is lang doorstarten, en dan springt de motor met horten en stoten weer aan. Dit gebeurt net zo lang als de motor niet geheel warm is, daarna is het probleem weer weg. De ene dag heb je er geen last van, de andere dag ben je blij om de motor weer aan de praat te krijgen.

Ik ben nu van plan er een doorzichtige brandstoffilter bij de brandstofpomp te plaatsen, om te zien, of de motor werkelijk lucht trekt.

Iemand een suggestie, zodat ik snel van dit lastige probleem kom?

Vmax11840

Geplaatst door Vmax11840 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Je suggestie over het plaatsen van doorzichtige slang is toch wel de methode om te bepalen in welk gedeelte (voor of na de opvoerpomp/filterhuis) lucht aangezogen wordt.

Vmax11840 (0), 13 jaar geleden

Vandaag hebben we het gehele net van brandstofleidingen eens nagekeken en we hebben daarbij een lek gevonden bij de voorverwarming aan het blok. Daar hebben we een bypass gedaan, zodat de diesel niet meer via de voorverwarming loopt. Tevens hebben we de snelkoppelingen aan het brandstoffilter vervangen (Waarvoor moeten hier eigenlijk snelkoppelingen aan?), en nu schijnt het probleem weg te zijn. Natuurlijk is het nog even afwachten, hoe de motor reageert met het komende koude weer, maar de proefrit gaf al een hoopvol resultaat. Geen stotteren, geen afslaan en een goed soepel lopende motor. Dus we hopen dat nu het lek boven water is, en dat we weer onbezorgd met de wagen kunnen rijden.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.