Peugeot Partner: Peugeot Partner 2003 2.0 HDI deurschakelaar en richtingaanwijzer

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel

Hallo,

Ik heb vorige week een Peugeot Partner gekocht. De verkoop prijs was relatief laag, en wel om de volgende reden(en):

De deurschakelaar links en rechts ontbreken. Dus wanneer ik start geeft hij de melding dat deur open staat (logish). Maar ook werkt de binnenverlichting en de centrale deurvergrendeling niet naar behoren. Ik neem aan dat dit allemaal te herleiden is naar de twee missende schakelaars. Klopt dit?

Verder gaat de richtingaanwijzer niet vanzelf uit als ik linksaf ben geslagen. Naar rechts werkt dit wel. Ik denk dat dit een mechanisch probleem is in de hendel zelf, of kan dit ook een elektrisch/elektronisch probleem zijn? In het eerste geval probeer ik dit zelf te repareren.

Alvast bedankt voor uw eventuele oplossingen/opmerkingen.

Mvg,
Autodidact

Autodidact76

Geplaatst door Autodidact76 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 10 jaar geleden

las je bericht en dacht dat het om een nieuwe partner ging. maar had het dus mis

wat betreft het probleem van je met richtingaanwijzer zou de schakelaar zelf zijn.
open halen is te doen maar lukt niet altijd om hem goed terug in elkaar te zetten. (let op hier zit ook je airbag lint in verwerkt, verkeerd terug plaatsen en deze lint gaat kapot, dat naast de veren die er in zitten)
meestal is de hendel zelf lam, je kan ook hebben dat je rechtsaf terug komt de hendel en direct doorvalt naar links.

hoe weet je dat de twee schakelaars ontbreken. ivm een gat in de kozijn of heb je al ernaar gekeken
als je dan 2 schakelaars monteert werkt het dan wel, schakelaars in kozijnen werken eigenlijk altijd hetzelfde. ze leggen de draad aan massa als de deur dicht is.
dus als je daar een enkele draad met stekker aansluitng eraan ziet dan kun je kijken wat er gebeurt als je deze aan massa legt


[b]Edit: Kozijnen zitten in een woning @Werner[/b]

Autodidact76 (0), 10 jaar geleden

Klinkt als een ingewikkeld dingetje die richtingaanwijzer, waar een hoop mis kan gaan. Het is dus aan te raden dit door een pro te laten doen?

Wat betreft de deurschakelaars; De auto is opnieuw gespoten, en op de plek waar normaal de schakelaars zitten, zat nu een stukje duck-tape, in kleur mee gespoten. Als ik weet waar deze draden (want ik zie niks als ik in dat gat kijk) uitkomen, dan krijg ik daar zelf wel een schakelaar op gemonteerd. Of zijn het sensoren die er normaal opzitten?

Autodidact76 (0), 10 jaar geleden

Ik heb een werkplaats handboek gekocht en alles zelf opgelost.

Bedankt voor de hulp

Highway (135) PRO, 10 jaar geleden

Mooi, maar wat heb je gedaan.

Autodidact76 (0), 10 jaar geleden

Ik heb de draden, die volgens het schema op de deurschakelaars moeten zitten, opgezocht in de kabelboom (deze bleken gewoon afgeknipt te zijn) en aangesloten op de nieuws schakelaars.

De richtingaanwijzer heb ik vervangen door een andere (van de sloop). Was geen fijn klusje, maar het is gelukt.

Autodidact76 (0), 10 jaar geleden

Goedemiddag,

Ik heb een nieuw probleem met deze Peugeot.

Bij het aansluiten van een nieuwe autoradio heb ik per ongeluk sluiting gemaakt toen ik de +12V van het contact aan wilde sluiten. Met mijn schroevendraaier raakte ik de behuizing van de radio aan terwijl ik aan het schroeven was. Ik krijg echter niet gevonden waar ergens de zekering zit. Zowel in het kastje aan de bestuurders kant, als in de kast onder de motorkap zijn alle zekeringen in orde.

Het gevolg is nu dat ik de auto niet kan starten. De startmotor gooit 'm rond maar hij slaat niet aan. Ik heb effe 12V op het contact gezet zodat ik 'm toch kan starten. Maar dan doen de richtingaanwijzers en de claxon doen het niet. Ook de ruitenwissers doen gewoon waar ze zin in hebben.

Kan iemand mij vertellen waar ik de zekering kan vinden? Of is dit een ander probleem geworden?

trucker0werner (0) PRO, 10 jaar geleden

je hebt kortsluiting gemaakt in de communicatie voeding van de auto. er zit achter de radio geen echte geschakelde voeding.
de voeding die je hebt gaat aan als je duur open doet en af als je 15sec wacht nadat je hem op slot doet.
hierdoor krijgen diverse instrumenten geen voeding.
zoals de schakelaars achter je stuur. gevolg je kan niet starten je ruitenwissers doen het niet en je verlichting kun je niet aan sturen.
je instrumenten paneel doet het dan ook niet want ook daar gaat voeding naartoe.

voeding zorgt voor dat de proseccor in de unit van stroom wordt voorzien. waarna hij via een andere draad alles aanstuurt en hoofd voeding gebruikt.

ivm diverse verschillen nog zijn kan ik niet zeggen waar en welke zekering je moet hebben.
moet de laatste acht van chassinummer hebben om het dan op te kunnen zoeken

Autodidact76 (0), 10 jaar geleden

Naar aanleiding van uw antwoord ben ik eens gaan graven in de zekeringen. Ze zitten erg fijn weg gebouwd onder het stuur, maar het is me toch gelukt. Er was inderdaad een communicatie voeding probleem, en na de juiste zekering vervangen te hebben (F4) was het probleem verholpen.

Bedankt voor de zet in de goeie richting.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.