Peugeot Partner: Peugeot Partner 2004 vering gebroken

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

Hallo,

Mijn wagen heeft 130000 km op de teller, tijdens het rijden hoorde ik een enorme klap rechts vooraan. In mijn spiegel zag ik niets op de baan.
Wagen aan de kant gezet en bleek dat mijn rechter vering (spiraal) gebroken is. hij rust nu op het gebroken stuk... het afgebroken stuk steekt nu zo'n 2 cm boven mijn band uit. Ik zie ook roest op de plaats waar hij gebroken is.

Is dit normaal? Ik begin echt te denken dat mijn wagen op een maandag van de band gerold is. Hij is net binnengeweest in de garage met een gebroken nokkenas. Ik rij er niet wild mee, met 70 Pk kun je niet veel uitsteken...

Weet iemand wat dit grapje me zal kosten want zo rondrijden is om problemen vragen denk ik.

gr.

peugeotpartner2004

Geplaatst door peugeotpartner2004 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

Het breken van spiraalveren is aan de orde van de dag, bij alle merken. Niets geen bijzonders dus.
Gewoon (laten) vervangen en verder rijden weer.

En verder is Problemcar bedoeld voor het oplossen van technische problemen aan/van uw auto.
Voor informatie betreffende reparatie- en/of onderdeelprijzen verwijzen we u door naar reparateurs zoals garages, dealers enz.
De prijzen kunnen door omstandigheden dusdanig verschillen dat dit niet relevant is voor
plaatsing op deze site.

peugeotpartner2004 (0), 10 jaar geleden

Ok, maar vind dit toch een gevaarlijk gebeuren. Je zal maar op de autosnelweg rijden of een bocht nemen wanneer dit gebeurt. Ik had geluk dat de spiraal geen contact maakt met de band...

gr.

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

Kreeg zelf vorige week een Laguna binnen met hetzelfde aan de linker voorzijde. Was op de snelweg gebeurd bij 130 km/u en ook daardoor meteen de linker band aan 100 stukken gesneden..........

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Dit probleem komt meer bij franse auto's.
De C3 had hier ook last van.
De coating op de veren is niet helemaal top en daardoor ontstaat er roest en dat is iets waar de veren niet tegen kunnen.
Waarschijnlijk een goedkopere toeleverancier en dan krijg je dit soort problemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.