Peugeot 106: piepend geluid

Bouwjaar: 1992

Hallo allemaal,
Ik hoor sinds een tijd een soort hoge piepend geluid uit mijn auto komen. Ik dacht eerst dat het de v-snaar was, maar dat was achteraf niet het geval. Het geluid klinkt een beetje als een v-snaar, maar dan hoger. Daarna dacht ik dat het de dynamo was, maar nadat ik een aantal dagen geleden weer onder de motorkap keek ben ik niet meer zo zeker.Het geluid leek ergens anders vandaan te komen, maar wel in de buurt van de dynamo. Heeft iemand hier ooit van gehoord?en mij vertellen waar het eventueel aan kan liggen? Ik word namelijk gek van het geluid en sinds het winter is doet die dat geluid constant, voorheen deed die dat alleen als het vochtig weer was of regende.Misschien dat je hier iets mee kan.....?

aalita

Geplaatst door aalita (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

rubenrispens (0), 18 jaar geleden

Hoe oud is je V-Snaar? Als deze te dun wordt gaat hij aan de binnenzijde van je poelie aanlopen. Dan gaat hij ook piepen. Dan moet je hem gewoon vervangen

Succes

aalita (0), 18 jaar geleden

Die heb ik nog geen 2 maanden geleden vervangen, omdat de garage dacht dat het daar aan lag.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

spanrol van de distributie???

aalita (0), 18 jaar geleden

ja dat weet ik niet, dat zou kunnen. maakt die dan zo'n piepend geluid als die beschadigd is. Aan welke kosten zou ik dan moeten denken als ik de spanrol moet vervangen.

1766880 (0), 18 jaar geleden

Heb ook al geruime tijd dit probleem maar dit bij een j5 , ook als het regent en vochtig is . Als ik start en een tijdje rij smorgens.Bij mijn motor loopt er een spanrol op de v riemen ( niet de distrubutie riem) en denk dat hij daar even op slipt . In mijn geval is het toch de riemen die toch nog recent zijn een tikje harder moet spannen . Ik ga het testen met wat riemvet of een speciaalspuitbus . Natuurlijk te hard spannen kan de waterpomp kosten .

aalita (0), 18 jaar geleden

Kan iemand mij vertellen wat de kosten zijn als ik de spanrol vervang?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum