Peugeot 206: Piepend/electronisch geluid rond de 120 km/u

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Anderhalve week geleden een peugot 206 gekocht. Mooie auto en bevalt erg goed, maar rond de 110 km/u begint hij een nogal irritant "electronisch" geluid te maken. Een soort electrische ruis die je bijna niet hoort zolang je de radio aan hebt staan. Zodra je het gas loslaat komt er een hele hoge piep voor terug. Bij opnieuw intrappen van het gaspedaal komt vervolgens het electronische geluid weer terug.

Op zich niet zo'n groot probleem, maar wel een beetje irritant. Iemand enig idee waar dit vandaan kan komen?

k.joosten

Geplaatst door k.joosten (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

En wat gebeurd er met de "electronische" piep als je rond de 110km/u het koppelingspedaal intrapt?
Nog een oorzaak zou de lagering van de koel-fan kunnen zijn. Door de rijwind gaat het de fan draaien en als het lager rot is, krijg je ook een erg irritant piepgeluid. Dit is dus afhankelijk van snelheid en ook windkracht zal invloed hebben. Eigenlijk komt dit enkel voor bij fan van 206 zonder airco.

k.joosten (0), 12 jaar geleden

Beste Hans,

bedankt voor je bericht. Het is inderdaad een 206 zonder airco. Het is een hele hoge irritante piep - zo'n hoofdpijngeluid - die ook bij het intrappen van de koppeling niet weggaat. Pas als je onder de 110km/u komt verdwijnt 'ie. Het is niet zo'n hard geluid, maar desondanks wel irritant. Mocht dit de lagering van de koel-fan zijn, kan deze dan (simpel) vervangen worden? Aan welke kosten moet ik dan denken?

Ik heb verder nog eens geluisterd naar het de "electronische ruis" die los van de piep af en toe ontstaat. Niet bij een bepaalde snelheid, en af en toe verdwijnt 'ie ook. Ik heb nu het idee dat er gewoon iets meetrilt, eventueel met de wind. Hebben peugeot's 206 hier vaker last van?

Daarnaast is er nog één ding met deze auto. De remmen 'bokken' een beetje. Niet heel erg, maar bij flink het rempedaal intrappen remt de auto een beetje ontregelmatig. Versleten remblokken? De auto heeft net een nieuwe APK.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Dat er iets meetrilt met de wind is niet specifiek 206. Het kan natuurlijk best dat er ergens bijv. een dak,- voorruit,- of portier-strip niet goed vast zit, of dat er in het verleden een keer een nwe voorruit is gemonteerd en er wellicht ergens in de lijm naad een klein luchtlekje zit?? Windgeruis in de hoeken van de buitenspiegels zou ook kunnen. Wat wel eens voorkomt/voorkwam bij 206 is/was dat bij harde wind onder een bepaalde hoek en boven een bepaalde snelheid, de (of 1 van de 2) zijruiten van de voorportieren gaan trillen/zingen, maar als dit het geval zou zijn, had je vast en zeker duidelijker aan kunnen geven waar het geluid vandaan kwam, want als dit gebeurd zit het echt hoorbaar t.h.v. die ruiten.
Dat is het lastige om geluid op afstand te moeten beoordelen. Advies is dan ook: laat er eens een monteur mee rijden om het hem te laten beoordelen. Kan hij gelijk de remmem beoordelen, maar zo uit je verhaal op te maken zou er een rem-schijf aan de voorzijde in meer of mindere mate krom kunnen zijn?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.