Peugeot 306: Plotseling uitvallen van motor zonder voorafgaane waarschuwi

Bouwjaar: 1997

Eind december reed ik met de Peugeot 306 break (die dag tevoren had ik de auto opgehaald van APK and grote beurt) op de A4. Die ochtend was ik reeds naar Brussel op en neer geweest. Opeens viel de motor weg/uit (op dat moment ging het oranje waarschuwingslampje branden). Aangezien ik ergens op de derde rijstrook reed kon ik niet de berm bereiken en zijn we achterop aangereden. (Mijn dochters zijn als een wonder uit de auto gegooid en enkel wat schrammen en blauwe plekken opgelopen. Mijn benen zijn gebroken). De auto is total loss (motor lijkt me ook ernstig beschadigd) en was auto van de week van het Nu nieuwsmagazine. De expertise (na 2 maanden pas gebeurd) luidt dat al het werk wat de garage (grote beurt) heeft gedaan correct is gebeurd. Ook (ik ben immers een vrouw) hebben ze gecheckt of er olie en benzine in zat wat wel het geval is. Aangezien de autosleutels kwijt zijn is het onmogelijk om de "black box" af te lezen. Het is dus een raadsel wat er is gebeurd. De ANWB zegt dat het wellicht een kabel/draadboom probleem is ofwel een computer/electronisch euvel. De Peugeot 206 heeft vaker plotselinge motoruitval laten zien. Kan iemand mij vertellen wat in mijn geval de mogelijkheden voor het falen zijn geweest. Weet iemand of er in de media hier ooit aandacht is besteed? (Ik zou graag een antecedent willen aanboren zodat de Rechtsbijstand hiermee eventueel naar Peugeot Nederland) zou kunnen gaan.
Vriendelijke dank voor advies, hulp en aanwijzingen.

LAkkerman

Geplaatst door LAkkerman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

1e, de 206 waarvan U spreekt is elektrisch,elektronisch, van een heel ander kaliber als een 306 van 8 jaar oud.
2e, een beetje monteur zal er toch geen moeite mee hebben om alsnog de computer van uw auto uit te lezen.Ben alleen bang dat die weinig zal vertellen.
Ik ben trouwens ook bang dat het weinig zin heeft om Peugeot Nederland aansprakelijk te stellen voor het uitvallen van een motor van een 8 jaar oude auto,waarvan bekend is dat hij over het algemeen weinig problemen geeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.