Peugeot Partner: PP2000 maakt meer kapot dan je lief is....

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 HDi

Hoe het begon:

Ik wilde graag CC (cruise-control). Nou had ik gehoord dat je alleen maar de bedieningsschakelaar hoefde te kopen, in de stuurkolom klikken en met PP2000 activeren. Dat leek me wel wat. De schakelaar en PP2000 met interface heb ik via internet besteld ($85,00) en met enige moeite de software op een oude XP laptop geïnstalleerd. De schakelaar prik je inderdaad heel makkelijk op zijn plek dus dat viel allemaal niet tegen. Nu nog activeren :-(
Op internet had ik gelezen dat je op 3 plekken in PP2000 moet aangeven dat er een CC aanwezig is. Allereerst in de motor ECU en ook dat ging nog vrij soepel. Toen zoeken naar de andere componenten. Bij het "multi funtion display" ook iets gevonden maar daarna werd het lastiger. Kennelijk heb ik in mijn verwoede pogingen om de laatste component te vinden een keer teveel op OK gedrukt en daarom zit ik nu met een "Problemcar". Rijden doet ie nog wel maar alle meters zijn dood. Het lijkt er op dat er geen communicatie meer mogelijk is tussen PP2000 en drie componenten te weten multi-function display, Instrumentenpaneel en Motor ECU.

[url=http://postimg.org/image/h1tcxekrd/][img]http://s12.postimg.org/h1tcxekrd/Global_...[/img][/url]
Klik voor vergroting.

Hoe nu verder...

PP2000 kan nog wel met andere componenten communiceren maar een soort "reset" lijkt niet mogelijk. Al met al zit ik behoorlijk met het probleem in mijn maag. De plaatselijke dealer zal niet erg blij met me zijn dus doe ik voor een oplossing een beroep op jullie. Ook als je een dealer weet die in dit soort "eigen schuld - dikke bult" problemen wel wil helpen hoor ik het graag. Wie z'n billen brand moet op de blaren zitten dus als het geld kost (een beetje bedoel ik natuurlijk ;-) ) is dat helemaal geen probleem.

Iedereen alvast bedankt voor het meedenken en prettige feestdagen.

spacelynx

Geplaatst door spacelynx (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Het lijkt erop, dat je in het bovenste component (de BSI) hebt zitten rotzooien bij de instellingen.

Andre379 (0), 9 jaar geleden

Kijk eens in de bsi en zoek naar instrumentenpaneel, kijk of ie daar op aanwezig staat.Ik denk dat je in de bsi een en ander hebt uitgezet.
Maak altijd eerst even een copy van "elektronische eenheden aanwezig"

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.