Peugeot Expert: probleem met rem bij koude

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19xxccm 120pk

Mijn wagen Expert met 58000km
Las zonet de problemen bij Toyota betreffende remming niet het gaspedaal..het lijkt of ik hetzelfde heb..
Als ik s'morgens de wagen start (koud weer) en vertrek en daarna voor de eerste keer op mn rem trap dan kan ik het rempedaal niet induwen (hard)dus op dat moment géén remming. daarna overwin ik die weerstand en kan ik hem wel induwen en remt hij keihard daarna alles normaal gans de dag
Ik had het een tijdje geleden ook al eens, het was toen ook redelijk koud..dacht eerst dat het toeval was maar nu het weer kouder is heb ik het weer...iemand enig idee..ik dacht eerst servo maar waarom is het dan niet altijd???

Beanie

Geplaatst door Beanie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Expert? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Als je remt wordt er lucht met vocht vanuit de cabine in de rembouster gezogen en het lijkt mij best mogelijk dat die duwstang daar vast vriest.Waar de stang naar binnen gaat zit ook een filter/demper. Bij sommige auto's hoor je het daar ook zuchten. Misschien die stang iets insmeren met een niet agressief smeermiddel,denk aan de kunststof,maar niets uit een spuitbus!!! Succes

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Bij VW komt het nog wel eens voor dat er water in de rembektachtiger zit, wat dan bevriest.
Zou de dealer er even naar laten kijken, voor dat er ongelukken gebeuren en je b.v. een kind dood rijdt.

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Als dat zo zou zijn staat alles vast en trap je het niet in een keer weg . De eigenaar kan ook aanvoelen hoe het met de remmen is voor het starten van de motor.De bouster vacuum vrij trappen en na het starten voet op het pedaal houden en de vacuumpomp voelen werken. Er gaat een wereld voor je open .

GOVA (0) PRO, 14 jaar geleden

Indien het een 2.0 l is, is de terugslagklep in de vacuumpomp stuk ( zit achter het aluminim ingeschroefd aansluitsutk , waar de aansluiting van de vacuumslang geklikt zit die naar de rembekrachtiger gaat ) Is appart te verkrijgen bij de dealer natuurlijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Expert of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum