Peugeot J5 1993: Probleem met verstuivers (?)

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Beste leden,

Bij mijn camper (Peugeot J5 uit 1993) heb ik een probleem (gehad) met mijn verstuivers.
Van de 4 verstuivers was er eentje (verstuiver nr. 3) waar roet omheen zat en ook gaf het een vreemd geluid tijdens het rijden.
Wij zijn op dit moment op vakantie in Spanje en onze monteur in Nederland gaf aan dat we het brandplaatje moesten vervangen.
Dit hebben we in Spanje dan ook laten doen, maar nu gaf de monteur in Spanje aan dat bij verstuiver nr. 1 een brandplaatje mist.
Dit is volgens hem omdat deze een kleine millimeter lager ligt als de andere verstuivers.
Omdat de Spaanse monteur op zoek moet naar een nieuwe verstuiver hebben wij de camper meegenomen en kleine stukjes mee gereden.
Was ons opvalt is dat na de reparatie van verstuiver nr. 3 het vreemde geluid verdwenen is en verstuiver nr. 1 er brandschoon uitziet (geen roet e.d.).
Onze monteur in Nederland geeft dan aan dat we verder kunnen rijden.

Wat ik mij nu afvraag:

Stel dat er bij verstuiver nr. 1 een brandplaatje mist, had ik dit dan ook niet allang moeten horen en zou deze dan ook niet een roetaanslag moeten hebben?

En daarnaast is het zo dat verstuiver nr. 4 ook een kleine millimeter lager ligt (de buitenste twee verstuivers liggen dus iets lager dan de binnenste 2).

Nu is onze afweging of we door kunnen rijden omdat het normaal is dat (de buitenste twee) verstuivers iets lager kunnen liggen, ze beiden geen geluid geven en ze beiden er goed uitzien of dat de verstuivers lager liggen omdat er inderdaad brandplaatje(s) missen en we moeten wachten totdat er nieuwe zijn gevonden (tot nu toe in één week wachten geen nieuwe gevonden).

Wat is jullie mening?

Alvast bedankt!

Groetjes,
Raymond

Raymond1985

Geplaatst door Raymond1985 , lid sinds 2 weken geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Hoelang rij je al zo rond met de verstuivers die iets lager liggen ?

Raymond1985, 2 weken geleden

Voor zover ik weet in ieder geval circa 3.000 km. 3.000km geleden is de cilinderkop vervangen en zijn de verstuivers hersteld (opnieuw afgesteld). Sindsdien rij ik rond met de lagere verstuivers.

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Als er verder geen problemen zijn, tja zie ik niet de haast , het zou maar zo kunnen dat er wel degelijk brandplaatjes onder zitten , misschien iets dunner of de kop iets verder uitgevreesd , zonder plaatje is er gegarandeerd lekkage , denk dat er niet zoveel aan de hand is , motor loopt verder goed zonder genagel en rook ?

Raymond1985, 2 weken geleden

Tot nu toe loopt de motor verder goed en zien de verstuivers aan de buitenzijde er goed uit. Het is even aankijken hoe de motor verder draait bij grotere afstanden na het vervangen van het brandplaatje bij nr. 3.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot J5 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.