Peugeot 306: Puffende koppeling??

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: XUD9TE

Hallo,

Ik hoor bij het koppelen en ontkoppelen een puffend geluid uit het vooronder (met name met raam open). De auto rijdt en koppelt verder perfect, maar ik vind het irritant en het klinkt niet "degelijk".

Heeft iemand een idee wat het kan zijn, en of dit een teken is van versleten of haperende koppelingsonderdelen? (Auto is van 1995, maar heeft maar 131.000 gereden).. Ook is het koppelingspedaal wat stroef (ik zal ook eens naar het pedaal zelf kijken.. misschien een likje vet)

Heeft iemand een idee?

Hupie

Geplaatst door Hupie (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Beunhaas (540) PRO, 15 jaar geleden

Mogelijk is het smeermiddel in de koppelingskabel inmiddels verdroogd en de binnenkabel een beetje roestig, kan zowel het geluid als zwaar werken verklaren.
Ik zou er een nieuwe kabel in zetten....., zal niet echt veel kosten, zeker als je hem zelf monteert.

Hupie (0), 15 jaar geleden

Hmm.. mijn vorige auto, een 405 had ook last van een stroeve koppelingskabel (die ook nog eens piepte). Na vervanging koppelde het een stuk soepeler. Ik zal de kabel in m'n 306 eens vervangen.

Maar dat puffen, klinkt echt alsof het van de drukgroep afkomt. Ik zal wel eens zien of het puffen nog steeds te horen is als ik de koppelingskabel heb vervangen.

Alvast bedankt voor de tip

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.