Peugeot 306: Olieverbruik Peugeot 306 1.4

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Ik kwam er net achter dat er nog maar 1 liter motorolie in de motor zit!! Ik heb de olie + filter 6000 km/5 maanden geleden vervangen door 10w40 ( wat er daarvoor ook in zat) met de normale hoeveelheid van 3.2 liter, en nu is er dus blijkbaar ongeveer 2 liter weg!! De motor heeft 172.000 km gelopen. De motor zweet al jaren bij de koppakking, maar de motor loopt prima en voorheen verbruikte de motor haast niks. Wat kan er aan de hand zijn?

machiel

Geplaatst door machiel (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

205GTiGriffe (0) PRO, 15 jaar geleden

Waarschijnlijk olieverbruik via de klepstelen. De kleprubbers horen dit tegen te houden, maar zijn bij u waarschijnlijk hard geworden.

Misschien kan een toevoeging van wynss of forte er nog wat aan doen.

machiel (0), 15 jaar geleden

[quote=205GTiGriffe]Waarschijnlijk olieverbruik via de klepstelen. De kleprubbers horen dit tegen te houden, maar zijn bij u waarschijnlijk hard geworden.

Misschien kan een toevoeging van wynss of forte er nog wat aan doen.[/quote]
Ja, dat kan inderdaad. Verkopen wij op de zaak, dus zal morgen maar eens een flesje meenemen.

Zeg maar ' je ' trouwens ;-)

machiel (0), 15 jaar geleden

Ik gebruik dit topic nog even voor een andere gerelateerde vraag: Hoe kan ik oplossen dat er over een deel van de oliepeilstok olie zit waar het oliepeil niet zit en wat dus een goede aflezing van het oliepeil verhindert?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.