Peugeot 106: puls draad van een 106 1.4 diesel.

Bouwjaar: 1994

Hallo allemaal,
ik zit met een probleem en hoop dat iemand van jullie mij kan helpen. Ik heb een peugot 106 uit 1994 en ben op zoek naar de plek waar de puls draad moet zitten voor een navigatie systeem. Ik heb inmiddels al achter de teller klok gekeken op de witte stekker positie 8 kleur groen. Maar helaas daar is geen stekker te bekennen. En bij navigatiehelpsite wordt ik naar een duitse site verwezen waar ik helemaal niet uit kom. Kan iemand mij hieraan helpen, waar ik de pulse draad toch noch kan vinden. Zou jullie erg dankbaar zijn. Bij de bak is ook niet echt wat te zien. Maar alle hulp is welkom. Alvast bedankt

peugotje

Geplaatst door peugotje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

vervoort11761 (0) PRO, 18 jaar geleden

heeft geen pulssignaal. snelheidsmeter werkt nog met mechanische kabel. ge zult zelf een signaalgever moeten plaatsen. raadpleeg uw verkoper van uw navigatietoestel of ga naar een zaak waar ze zulke zaken verkopen.

peugotje (0), 18 jaar geleden

dank u wel voor het snelle reageren. Weet je misschien ook waar ik deze signaalgever moet plaatsen en hoe het in zijn werk gaat. Ben geen wilie wortel maar ook weer niet onhandig. Als het een beetje in leken taal uitgelegd word dan kom ik een heel end. alvast bedankt

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Volgens mij bestaat dit uit een sensor en een magneet die je op de aandrijfas moet plaatsen.

peugotje (0), 18 jaar geleden

ik heb wel gezien dat er vanaf de bak een sensor loopt. Weet alleen waar die voor dient. Zou dat hem kunnen zijn. Zelfs de dealer of te wel stealer weet het antwoord niet maar wil het wel onderzoeken voor me à ¤ 175,--. Nou is het een dealer of een stealer. Maar is er echt niemand die het echt weet. Vriendelijke groeten.

RAH (0), 18 jaar geleden

Uit de diverse lijsten blijkt dat de 106 pas vanaf model 1996 een puls heeft. Die zou dan te vinden zijn bij het motorblok, aan de linker kant zit de motorsturing. Een 57 PIN stekker daarvan is PIN 19 de puls. Zou een groene kabel moeten zijn.

Als dat bij jouw auto niet het geval is zul je een losse pulsgever moeten monteren. Die is bij elke navigatieboer te krijgen. Dat is een magneetje welke op de aandrijfas wordt gemonteerd en een sensor. Door het monteren van 1 magneet kan het zijn dat de as uit balans raakt en dat je een trilling in het stuur gaat voelen. Dan moet er een 2e magneet gemonteerd worden tegenover de 1e zodat de as weer in balans is.

peugotje (0), 18 jaar geleden

He jongens bedankt voor de informatie. Ik ga meteen ff kijken waar ik deze magneetjes kan regelen. Hoop niet dat ht een dure grap wordt. Anders verkoop ik de hele set en dan maar weer het ouderwetse stratenboekje tevoorschijn halen.
Nog bedankt allemaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum