Peugeot 307: Radio gaat op "telefoonstand" wanneer ik het dashboardkastje ope

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: HDI 110 pk

Ik heb een JVC radio en een klassieke Nokia 91 carkit. Dit functioneert goed; als ik gebeld wordt of zelf bel, gaat de radio op mute ("tel" verschijnt op het display). Helaas gaat de radio ook op mute als ik het dasboard kastje open. Wat kan hier aan de hand zijn? De radio is overigens voorzien van de speciale Peugeot/Citroen tussenconnector om electronica problemen te voorkomen.

andreetje

Geplaatst door andreetje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Is die "speciale" tussenconnector wel goed aangesloten? Het lijkt mij dat er "iets" afgetapt/afgetakt is van de bedrading van de dashbordkastverlichting.

andreetje (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ik heb de connector volgens de gebruiksaanwijzing aangesloten. Zover ik weet ben ik qua bedrading niet in de buurt van de dashboardverlichting gekomen.
De carkit zit onder het dashboard kastje gemonteerd (zat er al toen ik de auto kocht). Ze zullen toch niet de dashboard-stroomvoorziening hebben gebruikt???

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=andreetje]Ze zullen toch niet de dashboard-stroomvoorziening hebben gebruikt???[/quote]
Dat is op afstand moeilijk te beoordelen, (lol) dus dit zul je zelf even moeten controleren. Maar zoiets moet het haast wel zijn.

N.B.
We praten over de bedrading van het lichtje in het dashbord kastje he? Dus niet over de dashbord verlichting zelf!!

andreetje (0), 13 jaar geleden

Alles lijkt goed aangesloten te zijn (niet aan de verichting van het kastje). Ik laat de garage er binnenkort naar kijken.

Richard9710 (0), 13 jaar geleden

Wellicht dat de radio of de carkit, of de bestaande aansluitingen daarvan in contact staan met het dashboardkastje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum