Peugeot 106: Radio, ruitenwisser en knipperlicht geven geen reactie.

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine

Sinds gisteravond is het probleem als ik mijn auto gewoon aanzet doet alles het, als ik hem start gaat de radio niet aan, geven mijn ruitenwissers geen reactie en doet mijn knipperlicht het niet. Daarna toen ik even wachten weer wel, en later weer niet.

Wat kan dit zijn ?

Janinee

Geplaatst door Janinee (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

master (0), 8 jaar geleden

Versleten contactslot?

ABruintje (0), 8 jaar geleden

lijkt mij sterk dat je contactslot defect is, dan zou niets het doen.

Laat eens kijken naar je kolomschakelaar, die is het denk ik aan het begeven.

Nico_den_Haak (0), 8 jaar geleden

Een kontactslot van een 106 heeft drie geschakelde plussen, eentje ervan kan best naar de hemel zijn hoor... Meten is in dit geval wel weten!
Komt vaak voor, en op Ebay kan je nieuwe schakeldelen compleet met draadboom kopen voor een fase II 106. Ik heb dit dus bij een fase twee ook vervangen. Wel opletten! in mijn geval bleek dat men twee connectoren verkeerd aan de aftermarket schakelaar had gemonteerd. Ik heb eerst vergeleken met de versleten schakelaar of de juiste draden aan de juiste connectoren zaten, twee waren verwisseld. Hierna met de ohmmeter gechecked, en de connector van het starten was gewisseld met één van de andere. De stekkers kan je zo uit elkaar nemen, en het inwendige omsteken in de juiste connector. Erna alles achter het originele slot gemonteerd, en alles in orde...

In mijn geval werkte de fan, achteruitverwarming en airco niet meer. En nog iets, maar dat ben ik vergeten.
Relais die in de zekeringkast binnen zitten, hebben soms ook een stukje electronica op een printje in de behuizing, deze heb ik allemaal moeten doorsolderen bij onze 106. Overigens weet ik niet of een kontakslot van een fase I hetzelfde is.
Maar eerst achter het slot meten (op de stekkers), of alle plussen doorkomen als je de sleutel bedient.

Succes,

Groet,

Nico.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.