Peugeot 206: Radio springt uit bij hoger volume

Bouwjaar: 1999

Hallo,ik probeer een sony radio te monteren in een 206 uit 99,dit is allemaal gelukt,echter als ik de radio ook maar een klein beetje harder zet dan wordt direkt de stroom onderbroken,hierna springt hij ook gelijk weer aan maar zijn alle instellingen verloren gegaan,net alsof de auto of de radio het niet kan trekken,deze radio heeft echter zonder problemen een half jaar in een andere auto gezeten.

Wie kan mij helpen?????
Alvast bedankt.
Robert

robert10084

Geplaatst door robert10084 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Beunhaas (520) PRO, 20 jaar geleden

Je moet de rode+ draad als voeding nemen en de gele als geheugenbackup, dan komt het allemaal goed.........

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Waarschijnlijk maakt één van de draden van één van de speakers sluiting met massa.

rfbroek (0), 20 jaar geleden

Helemaal mee eens Oldtimer! Moderne radio's hebben een beveiliging tegen overbelasting van de versterkers. Dan schakelt de radio zichzelf helemaal uit en reset zichzelf, met als gevolg het kwijtraken van de instellingen.

robert10084 (0), 20 jaar geleden

beste Oldtimer,waarom gebeurt dit dan niet zolang het volume gewoon laag blijft en alleen als ik de radio harder zet knalt ie eruit??

Henk4390 (0), 20 jaar geleden

Beste Robert,
Hoe harder je de radio zet, hoe meer stroom(ampere) sterkte er wordt verbruikt.De radio is ook hiertegen beveiligd, dus sluit de draden op de juiste manier aan, en verzeker je ervan dat er geen sluiting zit in een van je draden. Het lijkt erop dat je ergens een sluiting hebt, kan ook de kabel zijn tussen de boxxen en je radio.

patrick1969 (0) PRO, 20 jaar geleden

Denk er aan dat bij zo'n auto de bedrading niet zonder meer afgetakt kan worden van de iso stekers. Één van de + draden is zo dun dat er maar een geringe stroomsterkte doorheen kan, met als gevolg bovengaande storing.

Veel luisterplezier, Patrick.

dupl-u-8449-5dd1478d3d959+r van dorp (0), 20 jaar geleden

hallo ik heb hetzelfde probleem met een jvc gehad,heb hierna de constante voeding rechtstreeks van de accu afgehaald met een mooie dikke draad,wel bij de accu afzekeren

yermolai12369 (0), 19 jaar geleden

Ik heb bij mijn overbuurman hetzelfde probleem, we dachten eerst dat het in de radio zelf zat, dus deze omgeruild maar het probleem blijft bestaan.

Als je beide draden op de rode draad zet blijft hij nu wel aan bij hoger volumeniveau, maar zodra je het contact uitzet is hij alle instellingen weer kwijt.

Ook met een multimeter spanningen op gemeten, op de constante draad blijft geen spanning staan, op een andere in de iso stekker wel, maar die 12v valt weer weg als je het contact aanzet.
Wie weet misschien de draadkleuren van peugeot (206)
ik hoor het graag wat de mogelijke oplossing is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum