Peugeot 407: Regelmatig foutmelding lucht en onregelmatig lopen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ik heb regelmatig motormanagement storing. Opgeslagen wordt dan een luchtmeetfout en als cruise-control ingeschakeld is ook een snelheidsregelaarfout. Storing ontstaat alleen wanneer ik b.v. afrem voor een rotonde of verkeerslicht en nog slechts 10 á 15 km/u rijdt en dus wil gaan stoppen. Garage heeft distributieriemspanning en tijdstip gecontroleerd (is in orde) zelf alle stekkerverbindingen etc nagelopen. Auto heeft kort voor aanschaf een nieuw gasklephuis gekregen, en een nieuwe koppeling. Kilometerstand 89000. Wie weet raad??? 2 garage's weten het niet meer. Zaterdag as. zal ik door een dealer de code's uit laten lezen, je hoort nog van mij.

dick407sw

Geplaatst door dick407sw (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

vraag ff naar de P code en uitlezen bij de peugeot dealer!

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je toevallig ook de nummers van de foutcodes?
Want deze steenkolen Nederlandse vertaling zegt mij niets.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote]steenkolen Nederlandse vertaling[/quote]
heerlijke opmerking :)

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Hoe wou je het dan noemen? Zie de andere topic over "terugvoer brandstof". Is dat de bel gehoord maar de klepel niet kunnen vinden?

dick407sw (0), 14 jaar geleden

Foutcode was P-1160. De laatste 2 weken geen storing meer gehad nadat ik het ventiel voor nokkenasverstelling heb schoongemaakt en de motor inw. heb gereinigd (smeersysteem). Hopelijk blijft het hierbij. Wat er nu precies aan de hand is geweest?????????

dick407sw (0), 14 jaar geleden

Na 2 weken weer storing. Uit laten lezen bij dealer code P 1160 : tijdelijke storing: Luchtinlaatbuis.opbrengst.gelijkheid. Nu blijkt dat door lekkende koelvloeistoftemperatuursensor koelvloeistof in bedrading is getrokken en in computer. Dit zou mogelijk oorzaak zijn van storing. Is dit een zwak punt van dit type??

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik heb slechts 1 enkele omschrijving voor P1160 en dat is: Inlaatspruitstuk lucht lekkage.
Lijkt mij een gevalletje van valse lucht. Zoekt en gij zult vinden.

dick407sw (0), 14 jaar geleden

Als ik inderdaad bewust valse lucht laat aanzuigen (door olievuldop te verwijderen) krijg ik ook de storing. Echter alles al vele malen onderzocht door mij en een aantal andere monteurs. Vlgs. Peugeot monteur zou storing komen door koelvloeistof in de computer welke dan "verkeerde" waardes ontvangt en hierop reageert. Hij had dit eerder meegemaakt bij een klantenauto. Ik zal nogmaals e.e.a. nauwkeurig langslopen.

Hans4040 (300) PRO, 9 jaar geleden

[b]Door moderator verplaatst[/b]

Report by dick407sw
Probleem zat in koelvloeistoflekkage van temperatuurzender waardoor koelvloeistof tot in de computer is gekomen. Na vervangen zender, draadbundel om motor en reparatie van computer geen storing weer gehad.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.