Peugeot 607: remblokken vervangen achteraan

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2HDI136

Ben ik even in paniek zeg!Remblokken vervangen (achteraan) is zoals steeds voor mij een routineklus. Maar niet bij mijn 607 dus. Ik verwijder de twee achterremblokjes om dan te konstateren dat je die remcylinder niet kunt induwen tenzij met een wel zeer speciaal gereedschap?? waarover ik niet beschik. Je moet nl.terwijl je die piston indrukt,tevens een draaibeweging erop uitoefenen!! Dit is te begrijpen vermits ook de handrem aangrijpt aan dezelfde piston. Zou er een ultieme kunstgreep bestaan om de klus toch zelf nog te kunnen klaren?
Met dank
Werner

peugeotfan

Geplaatst door peugeotfan (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 607? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1715) PRO, 11 jaar geleden

Geen probleem , lijmtang over de klauw en een beetje druk uit oefenen op de zuiger , tegelijkertijd met een waterpomptang , de zuiger rechtsom draaien , en gaat naar binnen , een beetje druk op de zuiger is genoeg, gewoon met beleid.

ernhemmer (0), 11 jaar geleden

Of gewoon een speciaal setje ervoor halen kost de kop niet. Heb je ook niet het risico van het beschadigen vd stofhoes

peugeotfan (0), 11 jaar geleden

Bedankt mannen. Ik wist ook niet dat een eenvoudig setje bestond. Maar ik heb de truck met de lijmtang geprobeerd vermits de boel al open lag. Werkte prima er is geen grote kracht voor nodig. Maar inderdaad wel oppassen bij het vasrgrijpen van de piston met de tang om die rubbertjes niet te beschadigen.

Peugeot604 (0) PRO, 11 jaar geleden

en dit is echt niet iets unieks hoor, bij de meeste auto's met schijven achter werkt het zo.

Peugeot604 (0) PRO, 11 jaar geleden

en dit is echt niet iets unieks hoor, bij de meeste auto's met schijven achter werkt het zo.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 607 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum