Peugeot 206: remschakelaar

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

De remschakelaar was defect en bij het controleren heb ik per ongeluk de spanningsdraad aan het rempedaal laten stoten. Dus een kleine vonk en de achterlichten deden het niet meer. Ook geen spanning meer op de draad. Dus zekering, dacht ik. De zekeringkast heeft echter een ander model dan het boekje aangeeft. (de nummering klopt niet) De zekeringen gecontroleerd, maar onder het dashboard en onder de motorkap is geen zekering stuk.
Wat kan dan nog het euvel zijn?

Jos100

Geplaatst door Jos100 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

andreas08 (0) PRO, 8 jaar geleden

vroeger ging de bedrading van zekering naar schakelaar en naar verlichting
nu zit er een computer tussen de centrale computer die ook de verlichting aanstuurt
de ruitenwissers claxon enz. je zal verder moeten zoeken

Rene Roolvink (0) PRO, 8 jaar geleden

Accupool al 1 minuutje losgekoppeld ??

Jos100 (0), 8 jaar geleden

Dank je wel voor de tips. Echter de accupool loskoppelen heeft geen effect gehad.
Ik ben wel verder gaan zoeken en kom nu tot de conclusie dat er alleen op beide zekeringen van de remlichten geen spanning staat (beide kanten), op de overige zekeringen wel.
Dus ergens tussen de het eind van de draad bij de schakelaar en de zekering is iets niet goed. Waarschijnlijk bij de koppeling van de remschakelaar draad en de splitsing naar twee remlichten. Maar ja, waar zit dat.....

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Als ik het schema bekijk, hoort er op aansluiting 1 van de stekker op de remlicht-schakelaar spanning te komen als contactsleutel op 2e stand staat. Heb je dit gecontroleerd/gemeten?

Jos100 (0), 8 jaar geleden

Probleem opgelost. Volgens de Peugeotgarage zat de shunk-zekering (1) een half pootje verkeerd. Stond op de fabrieksstand en niet op de klantstand? Heb ik blijkbaar met de controle van de zekeringen er een verkeerd terug gezet. Bedankt voor jullie reacties!

Den John (0) PRO, 8 jaar geleden

Deze SHUNT zekering dient voor zover ik weet niet om de remlichten uit te schakelen...
Deze dient om verbruikers zeker uit te schakelen (bij contact uit) als de auto in de opslag staat dus voor hij geleverd word.

Een nieuwe auto op de vrachtwagen heeft namelijk wel remlichten enzo nodig...
dit zodra hij op of af de vrachtwagen word gereden..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.