Peugeot 0: resoneren

Sinds enige tijd komt er meer geluid achter uit de auto, een soort zoemende resonantie, terwijl de auto licht gaat trillen. Ontkoppelen helpt niet.
Volgens de garage zijn de achterbanden niet meer rond. Dit zou een typisch 406 probleem zijn. Er moeten dus nieuwe banden om.
-Kan het ook aan lager zijn (nieuwe banden zijn erg duur)
-Is dit idd een bekend euvel?

Dokklop

Geplaatst door Dokklop (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

vele merken en typen hebben hier last van,dit wordt genoemd cuppen. of het bij de 406 een veel vorkomend iets is , durf ik zo niet te zeggen.

is niks aan te doen, hooguit de wielen bij iedere beurt wisselen van voor naar achter..

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

[quote=Dokklop]-Kan het ook aan lager zijn (nieuwe banden zijn erg duur)[/quote]
Een nieuw lager laten monteren is volgens mij duurder dan een nieuwe band. Vervelend alleen als later blijkt dat de banden goed waren en de lagers het probleem blijken te zijn.

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

is gauw te zien en te voelen of het aan een band ligt...maar auteur is er immers mee bij een garage geweest, deze zal lijkt mij het euvel 'cuppen' wel geconstateerdt hebben.

Dokklop (0), 16 jaar geleden

Inmiddels heb ik twee nieuwe achterbanden. Hij rijdt weer als een zonnetje, geen gezoem of getril meer. Het was dus idd cupping en na donatie van flink wat euro's ben ik weer erg blij.
Bedankt voor jullie inbreng.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 0 of stel zelf een nieuwe vraag.