Peugeot 307 SW: Richtingaanwijzers doen het niet als het licht aan staat

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDi 80 kW

Ik heb al een tijdje een probleem met mijn richtingaanwijzers. Vaak doen ze het helemaal niet en soms maar heel eventjes (3x knipperen). Ik ben er sinds kort achter dat ik geen probleem heb als ik mijn licht uit heb. Als ik zonder licht aan mijn richtingaanwijzer aan heb staan en zet vervolgens mijn lichtschakelaar aan dan stopt mijn richtingaanwijzer met knipperen (gewoon uit). Zet ik vervolgens mijn licht weer uit dan gaan ze weer gewoon verder met knipperen.
Op het moment dat ik mijn licht aan heb staan (en de richtingaanwijzers wijgeren) wil het wel eens helpen om te rommelen aan de handle van de richtingaanwijzer/verlichting. Soms doen ze het dan weer even.
Het lijkt of het probleem in de handle zit. Volgens de garage moet dan de complete unit (com2000) vervangen worden. Maar omdat ik de duurste uitvoering heb (met ESP en cruise crontrol) zit ik daar natuurlijk niet op te wachten. Vooral niet omdat deze unit 1,5 jaar geleden ook al vervangen is omdat ik een storing had met de (stuur)airbag. Dus die unit is nog niet zo oud.
Weet iemand wat het probleem is en hoe ik dit kan verhelpen?

DaniellaE

Geplaatst door DaniellaE (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

brunovanderjeught (0), 13 jaar geleden

Als deze unit nog maar anderhalf jaar oud is, heb je dan geen garantie meer?

master (0), 13 jaar geleden

komt wel vaker voor dat de stuurschakelaars vervangen moeten worden, viel trouwens onder coulance (althans bij de mijne)

Roel307SW (0), 13 jaar geleden

Hoi DaniellaE,

Heb een 307 SW met precies de zelfde klachten. De knipperlichten werken ook maar een keer of 3 (na rommelen aan het pookje doet ie het weer). Alles werkt overigens alleen nog maar als ik het licht aan heb. Laatste ontwikkeling is dat het knipperlicht naar rechts ineens een stuk sneller gaat. Garage gaf aan dat de hele unit vervangen moet worden. Ook ik heb ESP dus wordt een duur grapje (rond de 500 euro). Heb jij al een prijs doorgekregen?
groeten,

Roel

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.