Peugeot 306: ruitensproeier voor werkt niet

Bouwjaar: 2001

De ruitensproeier van de voorruit doet het niet. Het is geen kwestie van verstopte sproeikopjes, als ik de slang los trek komt hier ook geen water uit. De pomp draait wel, als ik voor wil sproeien komt bij de achtersproeier het water er uit. De pomp moet dus zijn water kwijt. Ik neem aan dat ik er vanuit kan gaan dat er vlakbij de pomp een verstopping zit. Om een lang verhaal kort te maken: hoe kan ik bij het ruitensproeier reservoir komen? Wellicht door het kunststof schot in de rechterwielkast te verwijderen?

peu8928

Geplaatst door peu8928 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

Zijn er geen twee pompjes? Dat was nl. bij mijn oude Peugeot 405. Als er twee pompjes zijn de pomp voor de voorruit aansturen (stekker lonemen) en spanning meten op de stekker daarvan. Als er spanning is het pompje vervangen.

106ralley (0) PRO, 18 jaar geleden

In de auto zit in pompje welke de voor en achter ruitensproeier bediend. Ik zou eerst de slangetjes naar de voorruit doorblazen en nog eens proberen. Lukt het dan nog niet, dan zou ik het pompje inderdaad vervangen. Zit inderdaad achter het rechterwielkast.

Suc6 Gr. Jan.

peu8928 (0), 18 jaar geleden

Bedankt heren! Inmiddels heb ik het euvel verholpen. Pompje is idd makkelijk te bereiken bij demontage van rechtervoorwiel en dan de kunststof wielkast gedeeltelijk verwijderen. Er zat rommel in de slang voor de vooruit direct na de pomp. Er zit één pompje met een klep. Omdat de slang van de voorruit verstopt zat sloeg de klep waarschijnlijk 'door' en kwam het water er bij de achterruit uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.