Peugeot 306: Ruitenwissermotor werkt niet en airbaglampje knippert

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik heb sinds een kleine tijd geleden meer last van mijn ruitenwissermotor.
's Morgens als ik het aanzet, doet ie het niet. Na eventjes (minuutje) wachten deed ie het weer. Heb ook dagen gehad dat ie langzaam heen en weer ging op de eerste stand.
Nu heb ik vanmiddag (donderdag 10 maart 2011) tussen de pauze door van mijn werk weer gestart en de ruitenwisser aangezet om de druppels weg te wissen en nu blijkt hij maar net 5 cm omhoog gegaan te zijn en gestopt. Sindsdien doet ie het helemaal niet meer.
Ik ben maar snel even langs een monteur gegaan en hij heeft hier een snelle blik op geworpen en zei dat mogelijk de motor naar de haaien is, maar de massa wel goed is.
Dit heeft hij uitgevoerd door een schroevendraaier met lampje op de contactpunten te houden en te kijken of bepaalde standen het lampje brandde of niet. Blijkt electornisch wel te werken, maar volgens hem is het dus mechanisch.
Waar kan ik zelf meer op letten waardoor ik niet een onderdeel niet nieuw of 2e hands hoeft te kopen?

Een 2e vraagje is dat mijn airbaglampje blijft knipperen. Meestal wel en zelden geeft ie niets aan. Dit kwam ook maar spontaan naar voren.
Ik heb zelf op internet wel het een en ander gelezen om de aansluitingen onder de stoel los te koppelen en schoon te maken (met wat en hoe?) en weer te koppelen.
Hoe los ik dit probleempje op?

De APK nadert namelijk en wil hiervoor niet te veel geld aan kwijt zijn, wat niet nodig is.

Corragio

Geplaatst door Corragio (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Deze wissermotoren gaan wel eens defect, dus goede kans dat het met een andere motor opgelost is. Wat belangrijk is: Zit de afwatering van de bak waar de wissermotor in hangt, niet verstopt waardoor en (regen) water is blijft staan?
Wil je de 2de hands markt op voor alleen een motor, dan even opletten welk merk de oude motor heeft. Er zijn 2 types en dit heeft te maken met de rest van het RW mechanisme. Het gaat om Bosch of Valeo.

Corragio (0), 13 jaar geleden

[quote=hans4074]Deze wissermotoren gaan wel eens defect, dus goede kans dat het met een andere motor opgelost is. Wat belangrijk is: Zit de afwatering van de bak waar de wissermotor in hangt, niet verstopt waardoor en (regen) water is blijft staan?
Wil je de 2de hands markt op voor alleen een motor, dan even opletten welk merk de oude motor heeft. Er zijn 2 types en dit heeft te maken met de rest van het RW mechanisme. Het gaat om Bosch of Valeo.[/quote]
Dag Hans,

Had je ook een idee voor mijn airbag probleem?

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Jawel, maar k'moest eerst komen eten van moeders. Wil je meer zekerheid, dan is uit laten lezen (bij de/een dealer) de beste 1ste keus. Op de gok: inderdaad gaat het vaak om een slechte stekkerverbinding onder de voorstoel(en). Je kunt proberen door eerst een beetje aan de stekkers te rommelen zonder ze gelijk uit elkaar te trekken. Als je daarna het contact aan zet en het airbaglampje gaat uit en blijft uit, dan weet je al iets meer.
Je kunt ook "gewoon" op voorhand de stekkers onder beide voorstoelen afknippen en de draadjes rechtstreeks aan elkaar solderen en isoleren. Doe dit alleen als je verstand hebt van het verantwoord werken aan deze systemen!! Zo niet, laat het dan uitvoeren door een garage/dealer.

Corragio (0), 13 jaar geleden

[quote=hans4074]Jawel, maar k'moest eerst komen eten van moeders. Wil je meer zekerheid, dan is uit laten lezen (bij de/een dealer) de beste 1ste keus. Op de gok: inderdaad gaat het vaak om een slechte stekkerverbinding onder de voorstoel(en). Je kunt proberen door eerst een beetje aan de stekkers te rommelen zonder ze gelijk uit elkaar te trekken. Als je daarna het contact aan zet en het airbaglampje gaat uit en blijft uit, dan weet je al iets meer.
Je kunt ook "gewoon" op voorhand de stekkers onder beide voorstoelen afknippen en de draadjes rechtstreeks aan elkaar solderen en isoleren. Doe dit alleen als je verstand hebt van het verantwoord werken aan deze systemen!! Zo niet, laat het dan uitvoeren door een garage/dealer.[/quote]
Eindelijk. Een ruitenwissermechanisme van een demontagebedrijf inclusief motor gehaald en deze door de garage laten vervangen.
Ik heb zelf nog eventjes gespeeld met de bedrading onder mijn "bestuurders" stoel en ook een keer eruit getrokken (zonder motor of accu actief), maar dit heeft helaas niets opgeleverd.
Misschien nog andere suggesties?
Breng de auto namelijk aankomende week naar de garage voor de APK en kleine beurt.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=hans4074]Wil je meer zekerheid, dan is uit laten lezen (bij de/een dealer) de beste 1ste keus.[/quote]
Dit was de 1ste optie.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.