Peugeot 206: Schakelstang: kostprijs inclusief plaatsing.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1400

Hi,

Mijn naam is Tim en ik heb een Peugeot 206 1.4 benzine met bouwjaar 2005.

Heb deze 2 jaar geleden gekocht bij een officiële Ford garage. Ongeveer 2 maand geleden volledige koppelingset laten vervangen. Auto had toen ongeveer 70.000 km op de teller. Beetje weinig me dunkt, maar laten we ervan uitgaan dat de vorige eigenaar er een nogal sportieve rijstijl op nahield. (Kostprijs incl. plaatsing kleine 700 EUR.)

In de 2 weken erna heb ik 3 keer met m'n wagen stil gestaan. 2 keer wegens batterijproblemen. Zelfde garage had nochtans een zestal maanden ervoor de batterij "uitgelezen" en zou nog op 80/90% van z'n capaciteit zitten. (nieuwe batterij; Kostprijs incl. plaatsing kleine 75 EUR)

De andere keer was ik achteruit aan het inparkeren en "verloor" plots koppeling. Ik kon m'n versnellingspook in alle richtingen draaien, zonder effect, enkel 3e en 4e versnelling mogelijk. Diagnose garage: defecte versnellingsstang. Diezelfde garage beweert dat ze 1) mogelijk zelf die "schade hebben aangericht / niet hebben opgemerkt" tijden plaatsing van de koppeling 2) het vervangen van die (1) stang ongeveer 50 EUR zal kosten (vind ik al gek want op het internet kost dit onderdeel 8-12 EUR, en plaatsing zou ongeveer - met een brug - 10 min duren.

Vandaag belt de garage me: de 2 (?) onderdelen zijn aangekomen, en kosten inclusief plaatsing 130 à 150 EUR.

Mijn vraag aan jullie: word ik opgelicht ?

Alvast bedankt,



Tom

TimTop123

Geplaatst door TimTop123 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1855) PRO, 7 jaar geleden

Geen item voor dit forum , meer een juridische aangelegenheid.
Je hebt zelf al het antwoord in je vraag gegeven , 12 euro met 10min werk ?

Brum1467 (0), 7 jaar geleden

1. Een accu kan ineens defect gaan. Dat deze een paar maanden ervoor goed is getest, zegt dus helemaal niets.
2. Er zitten drie schakelstangen onder. Waarschijnlijk kiezen ze ervoor om alles te vervangen, wat ook verstandig is. Bedenk dat onderdelen er in verschillende kwaliteiten zijn.

Er komt speling op de schakelstangen, waardoor ze los kunnen schieten. Zeker als er veel korte afstanden met de auto zijn gereden en er dus veel geschakeld is, kan hiervan sprake zijn. Als de stangen los moeten voor het vervangen van de koppeling kan dit net de druppel zijn en dit kun je de garage niet aanrekenen. Koppeling vervangen zonder de schakelstangen los te nemen gaat nu eenmaal niet.

Auto zal overigens weer prettig schakelen met nieuwe schakelstangen.

TimTop123 (0), 6 jaar geleden

Ik heb uiteindelijk deze schakelstang bij een andere garage laten herstellen voor ongeveer 50 eur.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.