Peugeot 307: Schakelt niet

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 HDI

Hallo

Ik heb mijn Peugeot een jaar geleden aangekocht met een km stand van 73d.
Het had vele opties en was eigenlijk spotgoedkoop. Over dat laatste begin ik stilletjes aan meer en meer te twijfelen aangezien ik al veel uitgaven aan de wagen heb gehad.
Op 77d km is er een nieuwe koppeling moeten geplaatst zijn, omdat deze doorversleten was.
Nu op 93d km, heb ik het volgend probleem:
Toen ik schakelde, van 1 naar 2 hoorde ik een crac. Opeens was er geen druk meer op de pook tussen en 1 en 2 en de rest van vitesses kon je niet meer duwen. Dus er zat enkel speling bij 1 en 2 en 345en R zaten vast. Het lijkt me sterk dat een koppeling zo snel verslijt en ik vraag me echt af wat er nu aan de hand is.
Als ik de auto start staat die automatisch in zijn eerste. Dus als je niet ontkoppelt bij het starten vlieg je vooruit.
Ook kan je niet doorschakelen naar 2e ook al gaat de pook er wel, maar je voelt wel de pook er niet 'ingaan'. Dus enkel in 1e vitesse rijdt de wagen.
Kan het opnieuw de koppeling zijn ? :O
Ik schakel wel redelijk sportief, en snel.
Ik had iets gehoord over een boite, maar ik zou niet weten waar het over ging.
Kan iemand me helpen?

Peugeot-Problemen

Geplaatst door Peugeot-Problemen (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Voordat het zweet je uitbreekt en je gelijk denkt aan een defecte versnellingsbak, kun je het schakelmechanisme beter eerst controleren.
Bij 307 gaat het schakelen vanaf de pook naar het schakel-selectie mechanisme op de versnellingsbak d.m.v. kabels. Mogelijk is er 1 van deze kabelverbindingen losgeschoten.
Dit mechanisme zit tussen accu en motorblok op de bovenzijde van versnellingsbak beetje achteraan verstopt. Om hier goed zicht op te krijgen zal er het 1 en ander verwijderd moeten worden.

Peugeot-Problemen (0), 13 jaar geleden

Ik moet zeggen dat je er verstand van hebt, want het was inderdaad gebleken dat er een kabel losgeschoten was. Stukje plastiek, waar het aan vastgehecht was is volledig afgebroken.

Dank u voor de hulp Hans!!!!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.