Peugeot 107 2007: Scherpe bocht schakelt electronica uit.

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1KR-FE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

bij een scherpe bocht wordt het hele dashboard uitgeschakeld, ook de radio. Als alles weer aan gaat gaat het abs en rem lampje branden. Soms gebeurt het ook als je stilstaat en stuurt.
Ik neem aan dat het niet gebruikelijk is dat het hele systeem uitgeschakeld wordt als er een probleem zou zijn met de remmen?

heeft iemand wel eens iets soortgelijks meegemaakt en zo ja wat was de oplossing?

Betekend dit misschien dat ik eerder opzoek moet naar een elektronisch probleem dan naar een probleem in het rem systeem?

henribrink85

Geplaatst door henribrink85 , lid sinds 2 maanden geleden

5 Reacties

oldford PRO, 2 maanden geleden

Lijkt me een contact/bedradingsprobleem. Er zal wel een voeding wegvallen.
Wanneer gaat het ABS lampje weer uit?

henribrink85, 2 maanden geleden

een paar seconden na dat de radio en dashboard weer aan gaan gaat het abs lampje uit.

    Dat is dus (bijna) hetzelfde als wanneer je het contact aan zet en de motor start. Wijst op wegvallen van een voeding of massa. - oldford PRO, 2 maanden geleden

harry4203 PRO, 2 maanden geleden

ze hebben wel last van slechte massa's, draadbreuken en slechte stekkerverbindingen hier en daar. zou en toch eerst eens uitlezen, miss geeft dat een zoekrichting.

Master_, 2 maanden geleden

kijk ook eens naar je accu-klemmen

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Doe de motorkap eens open , laat de motor lopen en ga eens aan de diverse kabels trekken om te kijken of je het kunt reproduceren , beste met 2 personen .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 107 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.