Peugeot 306: Schrapend/snerpend geluid tijdens goed accelereren?!

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 16v

Sinds een tijdje het volgende probleem;

Auto start en rijdt goed. Geen inhoudingen, verrmogensvermindering of wat dan ook. Wat hij wél slecht doet is als ik gas geef tijdens het rijden (maar dan flink gas geef, niet zacht accelereer maar echt flink doortrap) dan hoor ik uit de motor ruimte een soort van schrapend/rammelend geluid. Beetje lastig te omschrijven welk geluid precies.

Wat zou dat kunnen zijn?

Ik heb er een deskundige naar laten kijken/luisteren en die concludeerde het volgende:
Dit heeft te maken met het spruitstuk van het uitlaatsysteem, dat er een boutje afgebroken is waardoor hij lucht aanzuigt of iets dergelijks?! Komt dit vaker voor?

ronaldjedc

Geplaatst door ronaldjedc (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

TrafficBandit (0), 16 jaar geleden

Bij de 406 is er een probleem wat door het uitlaatspruitstuk veroorzaakt wordt met min of meer dezefde symptomen. Ik heb daar eerder een bericht over gepost in deze thread: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Een ratelend geluid "uit de katalysator" wat vooral hoorbaar is bij het optrekken kan bij de 406 ook veroorzaakt worden door pijpen die in het uitlaatspruitstuk zitten. Deze kunnen na verloop van tijd losraken en dan gaan rammelen, er is dan niets mis met de katalysator. Volgens mij is het niet echt een probleem om hiermee door te rijden. Je kan het oplossen door het uitlaatspruitstuk te demonteren en de pijpen weer vast te lassen.
[img]http://www.peugeotlogic.com/workshop/wsh...[/img]

Ik weet niet of de constructie van het uitlaatspruitstuk bij de 306 identiek is aan de bovenstaande afbeelding (met die pijpen enzo) maar het is wellicht de moeite waard om het eens te checken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum