Peugeot 306: schurend geluid

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0HDI

Ik hoor soms een metaalachtig geluid van ergens achterin te horen. Het lijkt van het linkerachterwiel te komen en het gebeurt alleen tijdens een rechterbocht. Enig idee waar dit aan kan liggen?

Break

Geplaatst door Break (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Denk een uitlaat die het chassis raakt. Kan ook nog een wiellager zijn. Beide kun je zelf makkelijk controleren. Uitlaat ff flink heen en weer trekken en dan hoor je wel als ie iets raakt. Anders ff wielen los en even rond draaien. Bocht rechtsom is meestal rechter lager, maar moet je wel kunnen horen.

Sytze

TrafficBandit (0), 17 jaar geleden

Toevallig had ik hetzelfde probleem en het bleek dat het hitteschild achter de remschijf aanliep. Een beetje wegbuigen van het hitteschild hielp niet en daarom heb ik de hele remschijf er af gehaald om te zien waardoor het schurende geluid werd veroorzaakt. Uiteindelijk bleek een randje op de remschijf net naast de plek waar de remblokken de remschijf raken de boosdoener te zijn. Binnenkort laat ik die randjes er even afdraaien en dan hoop ik dat het weer in orde is.

Ik heb een hele tread lopen op een ander forum en daar staan ook foto's die één en ander verduidelijken: http://www.peugeot406coupe.com/phpBB2/vi... (Het kan zijn dat je je eerst even moet registreren voordat je de link goed kan zien.)

Succes !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.