Peugeot 205 GTI: slecht aanslaan bij warme motor

Bouwjaar: 1987

Mijn 205 1.6 GTI start prima als hij koud is,als hij warm is en je start hem direct weer is er niets aan de hand.
Laat je hem een paar minuten of langer staan dan moet je erg lang doorstarten voordat hij weer aanslaat.
Ook heb ik het gevoel dat hij inhoud bij hogere toerentallen.
Wie weet hier evt. de oorzaak van?

Peter

danih

Geplaatst door danih (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

renso (0), 19 jaar geleden

hoi peter heb dit probleem ook gehad bij mijn 205gti ben er ook achter aan gegaan een monteur vertelde mij dat als de motor heet is en hij staat stil dan word de benziene leiding warm [ligt te dicht bij het blok]er benziene verdamt en dat je langer moet starten om die leiding weer vol te krijgen.dusssss heb zelf zo 8 jaar gereden is alleen niet zo leuk als je op een parkeerplaats staat je ziet de mensen denken dat hij niet wil starten .
maar slaat toch steeds weer aan.
succes ermee

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zou eens even kijken naar de benzinedruk en dan in hoofdzaak naar de restdruk.Als je de motor stop zet moet hij nog minstens 4 uur restdruk houden doet hij dat niet dan zit er een klepje scheef in de opvoerpomp in de tank of is het rubber tussenstukje tussen de pomp en het pompdeksel lek.Deze zitten in de benzinetank, kun je bereiken via een gat in de vloer onder de achterbank.Ook zou ik het benzinefilter vernieuwen, en de bougie's.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum