Peugeot 307: Slecht starten 307 HDI 2.0

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Beste lezers,

Na 5 jaar de winter door martelen met een slecht startende auto eindelijk de oplossing gevonden, een nieuwe sterkere startmotor.
Natuurlijk zag ik op allerlei forums wel voorbij komen dat het starttoerental erg belangrijk is maar ik was in de veronderstelling dat het vervangen van de 1,4 kW versie door de 1,7 kW versie de juiste oplossing wel zou zijn.
Ondertussen ook al eens de gloeistiften vervangen (eigenlijk tegen beter weten in gezien alle verhalen, maar ja je probeert wat).
Kortom eigenlijk geen vraag maar wel een oplossing voor heel veel mensen met een 2.0 HDI denk ik. Als je problemen met starten hebt vervang de startmotor maar voor een 1,9 kW valeo (wat ik begrepen heb is deze niet bij de dealer verkrijgbaar), een wereld van verschil!!

PS: op sommige forums wordt ook de 2,2 kW genoemd als goede vervanger maar dit is mij door een startmotorspecialist afgeraden ivm het beschadigen van de starterkrans na verloop van tijd omdat deze toch net niet perfect past.

Gr, Bert

Berthdi

Geplaatst door Berthdi (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

trucker0werner (0) PRO, 10 jaar geleden

1.4kw naar 1.7kw zou 50rpm winst opleveren als ik me goed herinder. (dacht van klasse 8 naar klasse 9)
dit was net goed om van niet starten/moeilijk starten naar goed starten te gaan.

voor mensen die willen weten
startoerental moet boven de 250rpm zitten. via laptop eventueel uit te lezen wat toerental is bij het starten.

tot hede heb ik 1.7kw gemonteerd en die klanten niet meer gezien. winst niet dat er ook 1.9 en 2.2 kw startmotors op deze auto passen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.