Peugeot 106: Slecht starten bij regen + witte rook

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i

Na meerdere pogingen start de motor pas, maar happert dan een beetje. Lijkt moeite ermee te hebben. Uit de versnelling gas geven klinkt weer goed, maar resulteert in flink wat witte rook die een paar minuten aanhoudt. Het duurt dan ook even voordat je in zijn 1 weg kan rijden. Doe je dat te snel dat slaat die af. Olie en koelvloeistof zijn nog op niveau en er branden geen waarschuwingslampjes. Ik heb weinig verstand van auto's. Iemand dacht dat het een lekke koppakking is (maar dan zou dit probleem toch ook bij droog weer ontstaan?). Iemand anders denkt problemen met de choke, omdat de motor kouder wordt door de regen. Ik weet ook niet hoe die midden in de winter zal reageren want zo lang heb ik hem niet. Sowieso laat ik hem nakijken, maar is het verstandig om er nog mee te rijden en hoeveel zou het ongeveer kosten als het de koppakking, de choke of iets anders is?? Graag jullie hulp en adviezen.

Rene1983

Geplaatst door Rene1983 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sel (0), 15 jaar geleden

Regen = vocht = electrische problemen.... je bougiekabels, verdeler kap, bobine, massakabel..
Had laatst zoiets met een opel astra 1.4i, massakabel van (-) van de accu naar de carossorie van de auto was niet goed, aansluiting was helemaal verroest, schoongemaakt en een beetje contactspray erop .. en het probleem is opgelost. (tenminste rijdt nu 1 maand probleemloos..).

Santa (0), 15 jaar geleden

[quote=sel]Regen = vocht = electrische problemen....[/quote]
En witte rook (in het Vaticaan) betekent een nieuwe paus...

Witte rook bij een auto betekent vocht in de verbrandingsruimte. Meestal de koppakking dan stuk.

Maar ja, wat is "witte rook".....?

Bij de huidige buitentemperaturen 's morgens blaast elke auto "witte rook" gedurende de opwarmfase...

Eerst maar eens je ontstekingsdelen checken.

Rene1983 (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. Dit is de tweede keer dat dit probleem zich voordoet. De eerste keer was een paar weken geleden. Pas de tweede keer kwam er witte rook uit. Het ging echt om flink wat rook, dat ongeveer 3 minuten aanhield. Af en toe waren er wat lichtbruine vlagen te zien, en het rook naar verrotte eieren. Inmiddels (want het regen is sinds zondag niet gestopt in de randstad) start de motor helemaal niet meer. Raar want het witte rook heb ik nooit eerder gehad, nooit zoveel in ieder geval. Vrijdagochtend breng ik hem naar de garage. Als die niet meer start zal ik de anwb moeten bellen denk ik... Echt balen met de OV naar werk.. maar ja hopelijk komt het allemaal goed! Nog meer ideeen / suggesties?

Santa (0), 15 jaar geleden

[quote=Rene1983]Vrijdagochtend breng ik hem naar de garage. Als die niet meer start zal ik de anwb moeten bellen denk ik...[/quote]
Alleen als je "Woonplaatsservice" hebt. Anders komen ze niet, denk ik.........

sel (0), 15 jaar geleden

Het is misschien ook maar goed, dat de auto niet meer start, daardoor is het voor een garage makkelijker te achterhalen watde oorzaak is. Met een auto die soms startproblemen heeft is het opsporen van oorzaak wat moeilijker. suc6 bij de garage.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.