Peugeot 307: s'morgens moet ik flink doorstarten voor die aanslaat op benz.

Bouwjaar: 2003, Motorcode: 2.0

de motor moet dus in koude toestand gestart worden op benzine..echter moet ik wel een flink poosje doorstarten voor die aanslaat..en dan loopt hij wel 2min op benzine voor hij op gas overschakeld..de wagen lust nogal wat benzine ..terwijl ik toch op gas wil rijden..lpi vialle.gas installatie...is dat niet in te stellen dat dit wat korter is? bij mijn vorige wagen..mazda ..was het 2seconden..nooit geen startproblemen..

henksuper

Geplaatst door henksuper (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Overschakelen is temp gebonden, in de zomer sneller als in de winter.
Start automatisch op benzine.
Heb je geen lekkende injectoren dat je zo lang moet starten?.
Loopt de auto meteen mooi rond?.

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Henk, schakel eens om te proberen een kilometer voor je de auto 's avonds weg zet de brandstofschakelaar terug naar benzine. Als de auto dan 's morgens wel goed start zullen er waarschijnlijk een of meer LPG injectoren lekken zoals primera ook al aangeeft.

henksuper (0), 16 jaar geleden

ik heb dus vanmorgen eerst even de auto op contact gezet en toen gestart.hij sprong nu dus wel gelijk aan ..ik denk dat ik het te snel wil doen.ik zal morgen ff proberen de auto vlak voor het uitzetten even over te schakelen op benzine..maar hij rijd goed op benzine en als s'morgens de motor loopt op benzine loopt hij ook gelijk mooi dus ik denk niet dat er een lekkende injector is ofzo..maar er zijn meer problemen dus met deze wagen ..soms slaat hij af als je de koppeling intrapt.en dat doet hij dus alleen op gas..niet op benzine dit is erg lastig bij file rijden..dat moet dus op benzine anders heb ik vandaag of morgen er en achter op zitten bij mij..het gebeurd niet regelmaatig ,maar echt geheel onregelmatig..soms 3xop een km en anders gehele dag geen last..vreemd he..

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als een injector lekt zal er na het uitzetten van de motor LPG in je spruitstuk lekken. Bij de koude start 's morgens krijgt de motor dus even dubbel mengsel. Bij de 406 met DGI gasinstallatie een veel voorkomend probleem.

Stationair kan een lekkende injector voor een verkeerd mengsel zorgen. Volgens mij moet met bijv. een 4 gas test zoiets eenvoudig te zien zijn. Je auto moet op dat moment dan wel dat probleem hebben anders krijg je het niet gereproduceerd. De kans dat de slecht koude start en het afslaan veroorzaakt wordt door één probleem is dus zeker wel aannemelijk.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.