Peugeot 307: Display van 307 slecht leesbaar.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: dtw 10

Ik heb een 307 HDi van 2004 en heb problemen met de leesbaarheid van het middendisplay.
Het is namelijk zo dat bij het minste licht dat op het display valt het niet meer af te lezen is.
Het is een simpel oranje kleurig display, de verlichting zelf is OK er zijn geen lampjes kapot en brand op maximaal. Ik heb al wel gemerkt dat als ik het kontakt opzet het dan normaal brand maar dat het na enige minuten slechter werkt, en wel zo dat de letters of cyfers die weergegeven worden door puntjes of streepjes slechter hun licht doorlaten.
Als je bv het volume verhoogt dan krijg je een belichte balk die uit streepjes bestaat, zo kunnen er tien streepjes normaal branden en dan een paar die het licht half doorlaten, en zo voort.
Een egaal vlak krijg ik niet het is telkens met stukjes goed verlicht en stukjes slecht verlicht.
Mijn vrouw haar oude GSM was soms ook slecht af te lezen en als je dan op het display drukte dan was het terug normaal, kan het zijn dat het display ook slecht kontakt maakt en kun je daar iets aan doen?
Of kan het display vervangen worden door een ander bv een kleuren display dat beter af te lezen is ?
Het is knap vervelend als je niet ziet op welke post je radio staat enz.
Bij voorbaat bedankt voor jullie reakties.

Sus11208

Geplaatst door Sus11208 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Sus11208 (0), 16 jaar geleden

Ik heb dat display eens open gedaan om tezien of er ergens slecht kontakt mogelijk is, maar daar is eigenlijk niets aan vast te drukken ofzo.
Alles is keurig gesoldeerd, het enige dat ik nog kan doen is lampjes van 2 watt er insteken inplaats van de lampjes van 1,2 watt en hopen dat het juist wat meer licht geeft om toch een betere aflezing te krijgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum